PC teknolojilerinin gelişmesi ile satışlarında düşüş olan Sony, yeni bir vizyonla yeniden sahalara dönmek istiyor. Yabancı kaynaklardan alınan bilgilere göre Japonya’nın dev konsol üreticisi Sony, Platstation 6 için AMD ile güçlerini birleştirecek anlaşmaya onay verdi.

Sony Ve AMD’nin Güçlerini Birleştirmesi Neslinin En Güçlü Konsolunun Doğmasına Neden Olabilir

RedGaming Tech tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan bilgileri PS5’in Pro modeli için çok sayıda detaylı bilgi vermişti. Resmi kaynaklarda herhangi bir açıklamasına olmamasına karşın geliştirme kitlerinin üçüncü taraf stüdyolara gönderilmesi markanın orta nesillerinde ki yenileme işlemlerine hız verdiğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Playstation 6 için vizyon yenilemesi yapan Sony neslinin en güçlü konsolunu üretme konusunda ki iddiasını alt nesillerin kit güncellemeleri ile de gösteriyor.

Playstation 5 kullanıcıları tarafından beklenen dev güncelleme ve iyileştirmelerin 2024 yılı sonunda gelmesi bekleniyor. PS4 ve PS5 için yapılacak güncellemelerin PS6 için referans olacağı ve piyasaya sürülecek olan yeni konsolun üst düzey olması da beklenenler arasında yerini aldı.

Fırtına bulutlarında yeni bir tür gama ışını emisyonu saptandı Fırtına bulutlarında yeni bir tür gama ışını emisyonu saptandı

2-51

Sony’nin Playstation 6 geliştirmelerini 1 yıldır devam ettiği bilinen bir gerçek olmasına karşın özelliklerinin büyük bölümü hala netlik kazanmadı. RedGaming Tech raporlarında yer alan bilgilere göre Sony’nin AMD’yi tedarikçi olarak belirlemesi PS6’nın AMD ile güçlendirileceğinin kesinleşmesine olanak sağladı.

Playstation 5’te geliştirme ve geliştirme sonrası tedarikçi olarak NVIDIA ile anlaşılmış olması nedeniyle PS6 için de benzer durumların yaşanması beklenirken AMD ile yapılan anlaşma sürpriz olarak karşılandı.

Playstation 6’nın piyasaya sürülmesi için tahminler 2028 yılını gösterirken, Sony’nin neslinin en güçlü konsolu vizyonu oyun severleri heyecanlandırıyor. Marka, benzersiz ve son teknoloji oyun deneyimi sunma konusunda makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerine de ön planda tutuyor. Ayrıca ışın izleme teknolojileri ile birlikte gerçekçiliğin arttırılması da markanın üzerinde çalıştığı konular arasında yerini alırken bu teknolojilerin yüksek maliyet ve performans gerektirmesi, PS6 için özel olarak çıkarılan oyunların diğer platformlarında nasıl oynanacağı ile ilgili merakı arttırıyor. Ek olarak Playstation 6 oyunlarının diğer platform ve alt nesil konsollara nasıl entegre edileceği de merak edilenler arasında yer alıyor.

Muhabir: Oğulcan Balcı