Türkiye – Hollanda maçı canlı izle (CANLI) Türkiye – Hollanda maçı canlı izle (CANLI)

Pioli kimdir? Pioli nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Pioli'nin kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Pioli kimdir? Pioli kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Stefano Pioli kimdir?

Stefano Pioli kimdir?

Stefano Pioli d. 20 Ekim 1965, İtalyan teknik direktör ve eski profesyonel futbolcudur. Serie A takımlarından AC Milan'ı çalıştırmaktadır.

Pioli, Bologna, Lazio, Inter Milan ve Fiorentina da dahil olmak üzere Serie A'da çeşitli kulüpleri çalıştırdı. En önemlisi, 2021-22 sezonunda AC Milan'ı Serie A şampiyonluğuna taşıyarak kulübün on yıldan uzun bir süredir ilk lig şampiyonluğu kazanmasını sağladı. Daha sonra sezonun en iyi teknik direktörü olarak Panchina d'Oro ödülüne layık görüldü. Ertesi sezon, 2022-23'te Milan'ı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale taşıdı.

Parma doğumlu olan Pioli, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımı Parma'da başladı. Ardından Juventus ile anlaştı ve 1984 yılında Serie A'daki ilk maçına çıktı ve kulüpte geçirdiği üç sezon boyunca lig şampiyonluğu, Avrupa Kupası, Avrupa Süper Kupası ve Kıtalararası Kupa kazandı. 1987'de Hellas Verona'ya satıldıktan sonra 1989'da Fiorentina'ya geçen Pioli, kariyerinin altı yılını burada geçirdi ve 1993-94 sezonunda Serie B'yi kazanarak Padova'da iki sezon geçirdi. Pistoiese ve Fiorenzuola ile Serie C'de art arda geçirdiği sezonların ardından kariyerini 1999 yılında Eccellenza Emilia-Romagna takımlarından Colorno'da kardeşi Leonardo ile birlikte oynayarak sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi