Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, 20 Aralık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fed’in daha çok faiz artırımına karşı olduğunu ifade ederek, yakın zamanda olmasa bile kısa vadeli borçlanma maliyetlerini düşürmeye açık olduğunun işaretini verdi.

Philadelphia merkezli radyo programına açıklamalarda bulunan Harker, "Ben, faiz oranlarını bir süre olduğu yerde tutalım, bunun nasıl sonuçlanacağını görelim, artık faiz oranlarını yükseltmemize gerek yok. Ancak ileriye baktığımızda faizleri düşürmeye başlamamız önemli. Bunu çok hızlı yapmamıza gerek yok, bunu hemen yapmayacağız, biraz zaman alacak" dedi.

Harker'ın yorumları, Fed'in sonraki hafta gösterge gecelik faiz oranını yüzde 5,25-yüzde 5,50 aralığında tutmaya karar vermesinden bu güne yaptığı ilk yorum oldu.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 806 bin liraya geriledi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 806 bin liraya geriledi

Harker, ekonomide resesyonun önlendiği, enflasyonun yüzde 2'ye döndüğü ve iş piyasasının ağır hasar görmediği "yumuşak inişin" oldukça mümkün olduğunu vurguladı. İşsizliğin ılımlı bir biçimde artmasını beklediğini fakat şirketlerin işçi bulma konusunda daha şanslı olduklarını belirtti. Harker, faiz oranlarını düşürmenin bir nedeninin pahalı borçlanma oranlarıyla mücadele eden işletmelere yardım etmek olduğunu açıkladı.

Kaynak: Bloomberg