Peru'da bir grup silahlı saldırgan, patlayıcı kullanarak girdikleri maden ocağında 9 kişiyi öldürdü. Polis, saldırganların 'La Gota del Norte' adlı suç örgütüne üye olduklarını açıkladı. 

Peru'da Poderosa şirketine ait madene düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, silahlı saldırıda en az 15 kişinin yaralandığını aktardı. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, silahlı saldırganların madene baskın düzenlediği ve insanları rehin aldığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, polisin 'durumu kontrol altına aldığı', yedi kişinin tutuklandığı ve silahlara el konulduğu kaydedildi.

Bakanlık, saldırganların maden ocağına patlayıcı kullanarak girdiğini, şirketin iç güvenlik personeliyle 'şiddetli bir şekilde karşı karşıya geldiğini' ve dört kişiyi rehin aldığını duyurdu.

Polis yetkilisi Fernando Reategui, "Saldırganlar yasadışı madencilik, gasp ve suikastlarla bilinen 'La Gota del Norte' adlı bir suç örgütünün üyeleridir" dedi.

İsrail ordusu Gazze'de 2 askerinin daha öldüğünü duyurdu İsrail ordusu Gazze'de 2 askerinin daha öldüğünü duyurdu

''Güvenliğin giderek zayıflamasının bir sonucu''

Maden şirketinin açıklamasında ise, "Bu, muhtelif bir olay. Olanlar, bölgedeki güvenlik koşullarının giderek zayıflamasının bir sonucu" ifadeleri kullanıldı. Peru Ulusal Madencilik, Petrol ve Enerji Derneği saldırıyı kınayarak, hükümeti önlem almaya çağırdı.

Editör: Betül Vural