Gerçek Gündem’in haberine göre; Rekabet Kurulu, Getir Perakende Lojistik AŞ'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınmasına izin verdi. Şirket, daha önce haziran ayında kamuoyuna yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu duyurmuştu.

Bu onayla birlikte, şirketin market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesi Mubadala tarafından devralınacak. Yeni yapılanmada Getir'in kurucuları azınlık hisselerine sahip olmaya devam edecek.

Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer iş kollarının kontrolü ise Getir kurucularında kalacak ve çoğunluk hisseleri de yine kuruculara geçecek.

Tuncay Şanlı’dan saldırıya uğrayan Serhat Akın'ın sağlık durumu hakkında açıklama Tuncay Şanlı’dan saldırıya uğrayan Serhat Akın'ın sağlık durumu hakkında açıklama

Getir, 6 Eylül 2024 tarihinde Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, n11’deki hisselerini Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi'ne devretmişti. Şirketin yeni sahibi Serkan Borançılı, daha önce Türkiye'de faaliyet gösteren ancak kapatılan gittigidiyor.com’un yanı sıra Getir'in de kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi