Pakistan'da seçimler başladı. Hükümet, mobil hizmetlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü, ülkede son zamanlarda yaşanan terör olayları sebebiyle bu tedbirin gerekli olduğunu belirtti.

Üç kez Başbakan olan Navaz Şerif, birçok analiste göre Pakistan'ın şimdiye kadarki 'en az güvenilir' seçimi olan seçimde oy pusulasında yer alıyor.

Hem aramalar hem de veri hizmetleri ülke genelinde askıya alınırken, bir vatandaş, BBC'ye kısıtlama karşısında şaşkın olduklarını ve 'seçmenlerin bu tür engellerle karşılaşmak yerine işlerinin kolaylaştırılması gerektiğini' söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise "Ülkede son zamanlarda yaşanan terör olayları sonucunda değerli hayatlar kaybedildi. Kanun ve düzenin korunması ve potansiyel tehditlerle başa çıkılması için güvenlik önlemleri şarttır" dedi.

Söz konusu karar, Belucistan'da 28 kişinin hayatını kaybettiği iki bomba patlamasının ardından alındı. Ülke genelindeki oy verme merkezlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı aktarıldı.

İsrail, Lübnan'dan gönderilen İHA'yı düşürdüğünü açıkladı İsrail, Lübnan'dan gönderilen İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Lahor'daki bir istasyonun girişine ise silahlı muhafızlar yerleştirildi.

Kaynak: Dış Haberler