Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hrant Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast’ın tahliyesine ilişkin konuştu. Halk TV yayınında soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özel, “Ogün Samast bir güvercin katilidir. Hrant Dink kendini barış güvercini olarak nitelendiriliyordu. Bu ülkede güvercin öldürmek kadar utanılacak bir şey yoktur. Yakalandığında birileri Türk bayrağı önünde onunla poz verdiler. Orada sırtını sıvazlayanlar bir kişi değil, Türkiye’deki derin güçler o sırtı sıvazlıyordu. O el Samast’ı serbest bıraktıran el. Tetiği çektirenler ‘Biz katilimize sahip çıkarız’ diyorlar. O derin yapı şunu bilsin, enselerindeyiz. Onları bu devletin kökünden kazımak için çalışacağız. Bu devlette güvercin katillerine, sırtını sıvazlayanlara nefes aldırırsam namussuzum” değerlendirmesinde bulundu.

“Seçimden önce kimseye verilmiş belediye başkanlığı sözüm yok”

Özel, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde takvimin belirlenmesi için çalışmaların başladığını belirtti. Özel, Adayları belirleme çalışmaları başladı mı? İlk MYK’da arkadaşlarımızı görevlendirdik. Pazartesi gününe bize bir taslak takvim getirecekler müzakere edip ilan edeceğiz. Başvurular ne zaman nereye yapılacak, hangi tarihte istifalar olacak, önceli genelgelerle ilgili tutumumuz ne olacak bunlarla ilgili tutumumuz ne olacak bunların hepsini takvimlendireceğiz. Bir kamuoyu araştırmalarıyla vatandaşın gönlünde olan başkanları tekrar aday göstereceğiz. Kongredeki tutum bizim için bir ölçüt değil. Kongrede karşımdaymış başarılıysa listede. Tam olarak böyle yapacağız. Seçimden önce kimseye verilmiş belediye başkanlığı sözüm yok. Kim belediye başkanı olacak ben de bilmiyorum ama yöntemi biliyorum” dedi.

AK Partili Aktay: İlk 4 maddeye dokunmayacak bir anayasa değişikliğine gerek yok AK Partili Aktay: İlk 4 maddeye dokunmayacak bir anayasa değişikliğine gerek yok

“AYM’yi güçsüzleştirecek hiçbir işin içinde olmam”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye değinen Özel, “Anayasa Mahkemesi ile ilgili tartışmaları konuştuk, iç tüzükle ilgili meseleleri konuştuk, meclisin yapması gereken  bazı işlerde ortaklaşabileceğimizi konuştuk. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi ile AYM’yi güçsüzleştirecek ve bu yargı krizini Erdoğan’ın gönlüne göre çözecek hiçbir işin içinde olmam. Ama örneğin infaz düzenlemesi ile bu tip katillerin böyle kolayca dışarı çıkmasına engel olacak şeylere de olumlu katkı sağlarız” diye konuştu.

Editör: Selim Ercan