CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Deniz Baykal'ı anma töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeniden Refah Partisi ile DEM Parti'nin İstanbul'da belediye başkanı adayı çıkarmasına ilişkin soruya Özel, şu yanıtı verdi:

"Kimsenin adayını çıkarmasına, çıkarmamasına karışmayız"

"DEM Parti kendi sürecini yürütüyor, toplanıyor bir karar verecek mikrofonlar önümüzde. DEM Parti aday çıkarmayacak size demleniyor diyorlar ne diyeceksiniz? Mikrofonlar önümüzde DEM’len anlaştınız İstanbul’da büyükşehirlerde aday çıkarmıyor sizi destekliyor bunun DEM Partiyle anlaşmak olduğunu söylüyorlar ne diyeceksiniz? Bu mikrofonlar neden gitmiyor Bahçeli’nin önüne? Bahçeli bu sabah demli çay mı içiyormuş? Bu mikrofonlar neden gitmiyor Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne?

İlk gün söyledim ama Başak Demirtaş, ama bugün ilan edilen adaylar her birisinin aday olmak en demokratik hakkıdır. Her partinin aday çıkarmak en demokratik hakkıdır, var oluşsal sebebidir.

Kimsenin adayını çıkarmasına, çıkarmamasına karışmayız. Bir partinin aday çıkarması kendisi ile ilgili bir hesaptır. Bir parti aday çıkarmazsa demlenip aday çıkardığında demlenmemiş olma iftirasını o bu sabah höpürdete höpürdete demli çay içenlere Devlet Bahçeli ile Recep Tayyip Erdoğan’a sorun.

Biz şunu söyledik; bütün siyasi partilerle açık iletişim halindeyiz. Bizim DEM ile yaptığımız görüşme gözünüzün önündedir. Ama bazı görüşmeleri hangi mecralarda kimlerin ne şekilde ne vaatle yürüttüğünü millet sormaktadır.

Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da çıkarmadığı adaya da lafımızda yoktur, minnetimizde yoktur.

Ama aday çıkarmama durumunda dünya kadar hakareti bize layık görenlerin şimdi bu millete bir özür borçları vardır. Bir önlerine baksınlar.

Ben hem DEM Parti’nin hem de Yeniden Refah Partisi’nin bütün siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum.

 Bütün siyasi partilere başarılar diliyoruz."

Lütfü Savaş açıklaması

Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın adaylığı için de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Hatay’da protestolar yaşandı. 100 söz protesto vardıysa 99’u hükümete yönelikti ama hükümete yönelik kaynaklar Lütfü savaş protesto edildi. Evet Lütfü Beye de sitem cümlelerini duyduk. Siyaset vatandaşın söylediği sözü duymak, verdiği mesajı almak siyaset sanatıdır. Biz CHP olarak hem adaylarımızı çok yoğun anketlerle belirledik. Adaylık sonrası ölçme değerlendirme anketlerine de değer veriyoruz. Bu anketler bir şekilde yanlış yaptığımız sinyalini verirse bu değerlendirir. Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir fikir verir. Ama milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz."

“Demokrasiye yapılmış saldırıdır”

Dün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin saldırıya uğrayan belediye başkan adayını aradım. Demokrasiye yapılmış saldırıdır. Kendi adayımıza yapılmış sayıyoruz. Bu seçim atmosferinde, 31 Mart’ta bütün adayların özgürce propaganda yapabildikleri, sandıkların ve seçmenlerin baskı altına alınmadığı en özgür propagandanın ve en barışçıl seçimin yaşanmasını temenni ediyorum. Bütün adaylara, bütün siyasi partilere başarılar diliyoruz. Büyük oranda adaylarımızı belirledik, tamamlıyoruz. Büyük bir seçim başarısı, büyük bir coşku için, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük ittifakı için yola çıkmış durumdayız. Bu ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Geçtiğimiz seçimlerde bize 11 büyükşehri emanet eden milletimizin emanetine saygı duyduk. Şimdi onlardan bir 5 yıllık daha süre istiyoruz. Bizde olmayan belediyelere de aynı iyi belediyeciliği vaat ediyoruz. Siyasiler Ankara’da ittifak kuramayabilirler ama millet sandıkta ittifakı kurar. Türkiye’nin umudu Türkiye ittifakıdır. Geçen seçimde oluşan ittifakların kazandırdığı başarıları ortaya çıkaran seçmen hala kütüklere kayıtlıdır. O seçmen, Türkiye ittifakını büyüterek sürdürecek. Şehirlerimizi çalmayan, çırpmayan, yeşil alanları katletmeyen, arsaları yabancılara peşkeş çekmeyen, arsa rantı yaratmak için kente karşı suç işlemeyen, çalışkan, dayanışmacı, yoksulun hakkını sosyal belediyecilikle koruyan başkanlarımıza göreve devam, kendi illerinde olmayan başkanlar için de CHP’li başkanları görev başına çağıracak. Türkiye ittifakına inanıyoruz, güveniyoruz

Özgür Özel’den Erdoğan’a teğmenler tepkisi Özgür Özel’den Erdoğan’a teğmenler tepkisi

  

Kaynak: Haber Merkezi