Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Özel, toplantı öncesinde İYİ Parti’den istifa eden Nimet Özdemir CHP'ye katıldığını duyurdu. Özdemir’e rozetini CHP Lideri Özel taktı.

Ardından kürsüye çıkan Özel, özetle şunları söyledi:

"Bu iktidar kadınları eşit görmüyor, koruyamıyor"

"(Kadına yönelik şiddet) Şiddeti üreten maalesef bu düzenin kendisidir. Bu iktidar kadınlarımızı ve çocuklarımız koruyamadığı gibi bu konuda atılış olumlu adımlardan geri adım atıyor. Bu iktidar kadınları eşit görmüyor, koruyamıyor.

AK Parti’nin kadınları hedef alan projelerinin en büyüğü İstanbul Sözleşmesi'nden tek kalemden çıkmasıdır. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığında AK Partili vekillerin ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Ama kadınları sadece Aile Bakanı olarak gören, kadının yerini ev diye gören anlayış Türkiye'ye bunu yaptı.

Geçmişin domuz bağcıları velveleye başladı. 'İstanbul Sözleşmesi'ne hayır' dediler. Bazı sağcı partilerin de bunu söylemesiyle birlikte Erdoğan oy peşine düştü. Her gün cinayet işlenirken niye işleniyor derseniz Tayyip Bey tek kişili imzayla İstanbul Sözleşmesi'nden çıktı. Katiller dedi ki 'Bak artık şiddet o kadar da herkesin karşı çıktığı bir şey değil, kravatı takarım iyi halde yararlanırım.' Devlet Bey bir mafya lideri için gider ricada bulunur dönülür dolaşılır ben de araya karışırım dediler. bu ok adar politik, o kadar siyasi. Devleti kadının, çocuğun arkasındna çekince durum bu olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recai Kutan'ın cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recai Kutan'ın cenaze törenine katıldı

"İsrail ile ticaret cayır cayır devam ediyor"

“( İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları) Saldırılar Ekim 2023'te başladı. İsrail ile ticareti kes dedik. İnkar ettiler. Nisanda yazıyı çıkardılar "İsrail ile ticaret yasaklandı" diye. O güne kadar aylarca 90 milyar TL'lik mal satılmış. Bunun 20 milyarı savaş malzemesi. İsrail ile ticaret cayır cayır devam ediyor. Bu mal nereye gidecek sorusu yasaya konmamış. Türk gemilerinin İsrail limanlarına girmesi yasaklanmamış.

"Ey Erdoğan sen mi samimisin biz mi samimiyiz?"

Ey Erdoğan sen mi samimisin biz mi samimiyiz? Millet cep telefonunu lüks diye gören şunu bilsin Ankara'daki hamal, su tesisatçısı, elektrikçi, boyacı cep telefonuyla bulunuyor. Yoksulların buna erişimi işlerini de engelliyor. Türk Telekom devletin, Turcell devletin, Vodafon'la da anlaşmışlar 700 liralık faturayı 2 bin 300 liraya çıkarmışlar. Şimşek'in onayı yoksa Erdoğan'ın vardır. Senin cebine elini atan Erdoğan'dır."

Kaynak: Haber Merkezi