Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP'ye geçen Samsun Atakum Belediyesi'ni ziyaret eden Özgür Özel, gazetecilere gündemi değerlendirdi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterinin dün önce kaybolduğunu ve gece boyunca arama kurtarma çalışmalarının  sürdüğüne işaret eden Özel, “Ülkemizin de katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları sonucunda önce enkaza ulaşıldı, daha sonra da bir yaşam belirtisi olmadığını öğrendik ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere helikopterdeki herkesin hayatını kaybettiğini öğrendik. Biz, İran halkına ve İran devletine başsağlığı diliyoruz. Tabii, çok sayıda spekülasyon var. Burada bize, dikkatlice takip etmek düşüyor. Kaza tüm yönleriyle araştırılmalıdır ve somut gerçekler ortaya çıkmalıdır. Burada erken yorumlar ve çeşitli spekülasyonlar, hem bölgenin hassasiyeti hem de olayın sıcaklığı düşünüldüğünde son derece risklidir. Somut gerçek ne ise önce ortaya çıkmalı, sonra uluslararası hukuk açısından yapılacak bir şey varsa, bu konuda uluslararası hukukun gerektirdikleri belirlenmeli ve kararlaştırılmalıdır. Erken değerlendirmeler ve spekülasyonlar yüksek atmosfere zarar verir” dedi.

“kaza olduğunu ümit etmek isteriz”

Özel, “6 Ekim'de Hamas'ın yaptığı eylemler ve ona İsrail'in verdiği karşılıkla başlayan, İsrail'in meşru müdafaa sınırlarını çok aşan ve devlet terörüne varan katliamları kabul edilebilir değildir. Bu süreçte, bu olayla, bölgede yaşananların bir bağlantısı var mıdır? Olmadığını ümit etmek isteriz, bunun bir kaza olduğunu ümit etmek isteriz. Ve somut gerçeğin bir an önce ortaya çıkarılmasını talep etmek isteriz. Gerçekler ortaya çıkarılmadan fazladan spekülasyon yapmak, bölge barışına zarar vermemeli. Biz serin kanlıyız, sakiniz ama mutlaka gerçeklerin ortaya çıkması konusunda da talepkarız. Meseleyle ilgili değerlendirmemiz bu yöndedir” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi