Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram uygulamasına erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi. CHP Lideri Özel,  "Tamamen saçmalık, tamamen yanlış" dedi.

Hangisi periyodik tabloda yer alan bir elementin kısaltması değildir? Hangisi periyodik tabloda yer alan bir elementin kısaltması değildir?

Özel, bugün Türkiye'nin gğndemine oturan Instagram yasağına yönelik özetle şu açıklamaları yaptı:

Bu tip bir hizmet sağlayıcının, böyle bir sosyal medya ortamının kendi ülkesinin çıkarlarını ya da kendi ülkesini eleştirildiği durumda özgürlükleri kısıtlaması kendi bindiği dalı kesmektir.  

Orası bir özgürlük ortamı, özgürce ve kısıtlanmadan paylaşılabilmeli. Bunu kısıtlayan Meta da yanlış yapıyor. Dünya kadar insan oradan haberleşiyor, ticaret yapıyor, dünya kadar genç kullanıyor. 

Tamamen saçmalık, tamamen yanlış. Bu kararı hangi kafa nasıl alıyor? Tamamen kabul edilemez sansürcü zihniyet. Bütün gençlere şunu anlatmak istiyorum: Bugün Türkiye'yi yönetenler canları istediğinde 2-3 gün Instagram'ı kapatabiliyorlar. Wikipedia'yı kapatmışlardı. Genç seçmenler yasakçı zihniyete dersini vermişti. Genel seçimlerde de hep beraber bunlardan kurtulacağız. 

Bir daha Türkiye'de internet ve sosyal medya erişimine yasak gelmeyecek. Bunlara yasak gelmemesi için gençlerin iktidarı iktidardan yasaklaması gerekiyor."

Kaynak: Haber Merkezi