Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu. Kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’na rozetini taktı.

İmamoğlu: Açacakları davalarla bizi yolumuzdan ayıramazlar İmamoğlu: Açacakları davalarla bizi yolumuzdan ayıramazlar

Özel'den gençlere çağrı

Gençlere de seslenen Özel, “Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi. Bugün buradan yerel seçimde sadece CHP'nin değil Türkiye ittifakının kampanyasını yürüttüğümüz için başlatmamıştık. 81 ildeki il başkanıma, ilçe başkanlarıma kadın kollarından ilçe başkanlarına gençlik kollarına kadar yeni bir üye kampanyasını başlatıyoruz. CHP'ye üye olmayan ama ilgi duyan gençlere sesleniyorum. Gelin partiye kaydolun, CHP'nin size çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

"Taksimi 1 Mayıs’a açın"

Hükümete çağrıda bulunan Özel, "Taksim açıksa işçiler, öğrenciler, cumartesi anneleri hak arayan herkes istediğinde çıkıp hakkını arayıp oradan evine dönüyorsa sen muktedirsin demektir. Ordu gücüyle, Jandarmayla, polisle , panzerle korunmaya başlandıysa egemenlik, egemenlik elden gitmiş demektir. Onun için buradan çağrım özgüvenle işçilere inanarak güvenerek Taksimi 1 Mayıs’a açın" diye konuştu.

“Ben kefilim”

Özel, şöyle devam etti:

"Kontrol noktalarında polisin yanında DİSK, üzerimize düşerse Cumhuriyet Halk Partisi birer görevlisiyle kontrol noktasından başlayarak, tansiyonu düşürerek, içeriye bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayarak ve orayı bir karnaval bir şölen, bir kutlama, bir bayrama yakışan, kanlı 1 Mayısların yasına matemine yakışan bir şekilde kutlanmasına izin vermek ve 1 Mayıs’ın salimen Taksim’de kutlanmasını sağlamak bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir.

Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs’a bırakırsınız, bir başka 1 Mayıs’a. Ama o bir Mayıs’ta artık siz olmazsınız çünkü bittiniz, tükendiniz demektir.

“Taksim’i 1 Mayıs’a açın 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın”

Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim. Orada olacağım. İşçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum.

Taksim’i 1 Mayıs’a açın 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışın elidir, elimiz özgüvenin elidir 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız."

Kaynak: Haber Merkezi