Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Now TV'de canlı yayında merak edilen soruları yanıtlıyor. Özel, yerel seçim sonuçlarına ilişkin "Elbette bizim başarımız. Elbette adaylarımız çok ama biz başardık dersek olmaz. Millet başardı. Millet sarı kartı gösterdi" dedi.

Erken seçime ilişkin de açıklamalarda bulunan Özel, "31 Mart seçimlerin sonuçlarından dolayı 'Ben bir erken seçim tartışması başlatmayacağım' dedim. Şimdi emeklinin sesini duymazsan, gençlerin geleceklerini karartmaya devam edersen, millet erken seçim isterse ben de haydi derdim. Böyle giderlerse yakın" diye konuştu.

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

'TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi' Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde başladı 'TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi' Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde başladı

"Biz bunun bir yerrel seçim olduğunu unutmuyoruz. Millet sizi birinci parti olmanızı istiyoruz dedi. Sen kibrini göstermeyi sürdürürsen, millet erken seçim de ister. İnsanların cebinde parası yok. İnsanların 'bunlarla olmuyor' demesi erken seçim çağrısından çok daha etkilidir. Ben bir erken seçim çağrısı yapmayacağım. Ama milletimize kulak vermeye devam edeceğiz."

Emekli mitingi

Yakın zamanda büyük bir emekli mitingi yapacaklarını da duyuran Özel, "Yeri ne olur, ne zaman olur, onu değerlendireceğiz. Ama bizim mitinlerimiz barışçıl mitingler olacak. Emeklilerin sesini duymamaya devam ederlerse biz, emeklililerin sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi