Kara Harp Okulu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan mezuniyet töreninde bazı mezun öğrenciler, kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demişti.

Cumartesi günü düzenlenen 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “O kılıçları kime çekiyorsunuz, gereken yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

‘Sayın Erdoğan ‘O kılıçları kime çekiyorsunuz?’ diye soruyor. Sayın Erdoğan’ın sorusunu ben yanıtlıyorum’ diyen Özgür Özel, “Teğmenler dosta güven düşmana korku salmak için o kılıçları çekti. Sen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Anayasal düzenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan, o kılıçtan niye ürküyorsun? O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek. Türkiye'nin düşmanları ürkecek. Atatürk düşmanı varsa, o ürkecek” İfadelerini kullandı.

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şöyle;

"Narinin katledilmesinden sonra ve Tunceli’den gelen dört şehit haberimizle birlikte Şevval Sam konserini ileri bir tarihe erteledik. Böyle bir günde müzikli bir etkinliği doğru bulmadık.

"İmam Hatipliler ve Harbiyeliler karşıt gibi gösteriliyor"

CHP tam 50 yıl sonra bir seçimden birinci çıkmanın ve 50 yıl sonra tek başına iktidar olmanın imkânını yakalamış ve sorumluluğunu yakalamış durumdadır. Geride bıraktığımız tüzük çalışmasında CHP’nin nasıl yönetileceğine dair bir mutabakatsızlık yok. Her geçen gün CHP’nin iktidarına koşar adımlarla ilerleyeceğiz.

DEM Parti, Narin Günar cinayetini Meclis’e taşıdı DEM Parti, Narin Günar cinayetini Meclis’e taşıdı

Tatsız gündemlere girmek istemem; maalesef büyük bir üzüntü içindeyim. Harbiye mezuniyetinde bir gelenek yerine getirildi. Her sene yaşanan kılıç çatma ve yemin merasimi yapıldı. Sayın Erdoğan izledi alkışladı. Erdoğan 8 gün sonra manasız bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı İmam Hatipler Kurultayında yapması ayrıca rahatsız edici bir şeydir. Ne İmam Hatipler ne de Harbiyeliler toplum düşmanıdır. Bunları birbirine rakipmiş gibi göstermek kabul edilemez. Bunu İmam Hatip töreninde belirtmeniz, doğrudan kutuplaşma istiyorum en uygun zemin burasıdır diyorsunuz. İmam hatiplerin olduğu yerde teğmenlere had bildirme; ben tükendim başka çarem kalmadı demektir. Eski Türkiye’ye özlem duymaktır. Fakat bu düşmanlaştırışı dilin son tarihi 31 Mart’tı. Sayın Erdoğan’ın bundan bir ders alması gerekirdi. Bir mesaj çıkarması gerekirdi. Fakat şunu anladı kavga olmasa CHP’ye yarıyor. O yüzden 8 gün sonra teğmenler meselesini yeniden gündeme getirdi.

Sayın Erdoğan ‘O kılıçları kime çekiyorsunuz?’ diye soruyor. Sayın Erdoğan’ın sorusunu ben yanıtlıyorum; Teğmenler dosta güven düşmana korku salmak için o kılıçları çekti. Sen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Anayasal düzenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan, o kılıçtan niye ürküyorsun? O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek. Türkiye'nin düşmanları ürkecek. Atatürk düşmanı varsa, o ürkecek."

Kaynak: Haber Merkezi