Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis'in yeni yasama yılı açılışında partisinin milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  

Fatih Altaylı: AKP-MHP koalisyonu ‘DEM Parti’den destek alabiliriz’ düşüncesinde Fatih Altaylı: AKP-MHP koalisyonu ‘DEM Parti’den destek alabiliriz’ düşüncesinde

CHP seçmeni üzme peşinde olmadıklarını belirten Özel, "Erdoğan'ın şahsına değil, makamına saygımızdan kalktık. Biz anayasa yapmak, koalisyon yapmak üzere ayağa kalkmadık. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim. Bundan kırılmış kim varsa hakkını helal etsin." dedi.

"Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim"

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Biz, ayağa kalktığımızda Sayın Erdoğan'ın şahsına ayağa kalkmak değil, Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık. Bu kadar net. Bu konuda en ufak bir pişmanlığım yok. Partinin ilk anda yüzde 62'si doğru yaptım diyor. Dinleyince yüzde 72'si diyor. Sokakta diğer seçmenlerle temas ettikçe bu sayı çoğalıyor. Bu şu anlama gelmez; Biz Erdoğan'da ayağa kalktık. Anayasa yapmak için ayağa kalkmadık, uzlaşmak üzere ayağa kalkmadık. Biz, Erdoğan ile mücadele ediyoruz ve biz Erdoğan ile mücadelede ayaktayız zaten. Miting meydanlarında, işçilerin yanında ayaktayız. Biz meclisin açılış günü, meclisin açılış yapmasına anayasal görevi gereği gelen ve son seçimlerde en çok oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilen kişinin seçmenlerine hürmeten ve makamına hürmeten ayağa kalktık. Bunun toplumda inanılmaz bir karşılığı var.

Ben, seçimlerden sonra insanları rahat ettirmek istiyorum. Emekliler 1 buçuk asgari ücret alsın istiyorum, asgari ücrete yılda dört kere güncelleme yapılsın istiyorum. Bunun için şimdü güçlük çekmem gerekiyor. Partimdeki bazı üyelerimin, televizyonların, gazetecilerin bazı haberlerinden üzülenlerin beni sevenlerin gözlünü kazanmakla meşgul olmam gerekiyor. Bu parti, 47 yıl sonra iktidar oldu ve çok uzun süre yani biz normalleşme adımları attığımızda ciddi bir farkla birinci parti olma özelliğini koruduk. 

Bundan sonraki özel oturumlarda da bu tavrınız devam edecek mi?

Benim kişisel olarak, bu attığımız adımı yanlış olduğunu düşünsem, örgütümüz yüzde 80'i buna itiraz ediyor olsa takkeyi önümüzde koyar birdaha düşünürüz. Biz derdimizi makul çoğunluğa anlatmışız.

10 Ekim Barış Derneği'nin anıt protestosu

10 Ekim Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, ölenler adına yapılan anıtın açılışı için yaptıkları programın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve CHP tarafından iptal edildiğini duyurdu. Bu konuda bir değerlendirme yapar mısınız?

Ben 10 Ekim Barış Derneğinin tüm üyeleri ile yakın ilişki içindeyim. Bu tansiyon nerden, neden yükselmiş bilmiyorum. Biz, ABB bir kamu kurumu o bir açılış yapıyor, bu bir belediye etkinlği. Dernek adına bir kişi ve Mansur Yavaş olsun önerisinde bulunmuştuk. Ama siyasi partiler konuşmazsa biz olmayız gibi bir iletişimsizlik olmuş. 

Kaynak: Haber Merkezi