Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu'nun danışmanı oldu Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu'nun danışmanı oldu

Özel'den Erdoğan'a: Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak ittifak ortağının gönlünü yapmaya yöneliktir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Siyasette normalleşme tartışmalarına değinen Özel,  "Normal bir açıklama olmamış. Bir el sıkışmak için tek el yetmez, 2 el gerekir. 31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar” dedi.

“Biz milletten kavga etmek için yetki almadık”

Özel, şöyle devam etti:

“Bugün asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir. 30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitinginde biz  iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız.  Bizim MHP'den bir farkımız şu; biz sandıkta 'muhalefet edeceğiz' diye oy toplayıp, araya bir daha sandık girmeden 180 derece taraf değiştirecek bir anlayış biz de yok.  Biz milletten kavga etmek için yetki almadık. Bizim siyasetimiz en dirençli ve etkili siyasettir.”

“Ayşe Ateş ve kızlarına sözüm var”

Sinan Ateş cinayeti davasının 1 Temmuz’da başlayacağını anımsatan Özel, “Sinan Ateş davasını takip edeceğiz. Sayın Bahçeli'nin dünkü açıklamalarında davayı avukatlarıyla takip edeceklerini söylemelerini son derece sözüm var. Benim Ayşe Ateş ve kızlarına sözüm var. Bir başka olağan üstü engel çıkmadıkları sürece o gün sabah yanlarında olacağım” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi