Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Darbelerden medet ummadığımızı ifade ettik”

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Gününün 8. Yılına değinen Özgür Özel, “Darbelerden medet ummadığımızı, demokrasinin arkasında olduğumuzu net bir şekilde ifade ettik” dedi.

Özel “İşçiler için, emekçiler için, basın özgürlüğü için, dış politika için bu partinin önerileri vardır. Bu ülkenin yönetim sistemi içinde CHP’nin vazgeçmediği parlamenter sistemdir bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“Kimsenin tapulu malı değildir”

Geçtiğimiz gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpen Özel Harekat Polisine de değinen Özel, “Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askeridir kimsenin tapulu malı değildir” ifadesini kullandı.

“Kusuru olan kim varsa cezalandırılacak”

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de elektrik akımda ölen iki vatandaş olayına yönelik konuşan Özgür Özel, “Sorumlu kimse savcılarla işbirliği içinde sorumluların saptanmasında kati bir tutum içinde olacağız dedik. Bu yaklaşımla meseleyi takip ediyoruz. İki aile de adalete kavuşulsun diyorlar. BU konuda kusuru olan kim varsa cezalandırılacak, adaleti arayanlardan olacağız” dedi.

Özel’den Anayasa mahkemesi üyelerine çağrı

Gezi davasından yargılanan Can Atalay’a değinen Özel,  “Gezi biziz, Gezi bizim onurumuzdur. ‘Ağaçları kesmeyin AVM yapmayın’ diyorlar. Orada orantısız güç kullanımıyla kaba kuvvete başvuracaksın. İki kere beraat eden insanları mahkeme kararları ile içeride tutacaksın. Bunlarda biri Can Atalay. Birileri Meclise direniyor. Anayasa mahkemesi ‘hemen salmalısınız’ diyor. Gerekçeli karar bekleniyor. Bu karar daha ne kadar bekleyebilir bilmiyorum. Niyetim Anayasa Mahkemesini yıpratmak değil. Anayasa Mahkemesinin üyelerine sesleniyorum:  Vicdanınızla bir karar verin o kararınızı da yazın. Bu çağrım tüm milletimiz adınadır" diye konuştu.

Özel’den Osman Kavala ve Tuğrul Türkeş değerlendirmesi

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala’yı ziyaret edeceği ve “Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu”  açıklamasına işaret eden Özel, “Osman Kavala ile ilgili Tuğrul Türkeş bir açıklama yaptı.  Bakalım MHP ne diyecek? Gezi davasını inadına sürdürmek ne milliyetçiliğe ne vatanseverliğe sığar. Biz haklının yanında durmaya, mazlumu sahiplenmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ölüm yasasına tarihi bir direniş göstereceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsattı. Konuya yönelik açıklama yapan Özel, “Milyonlarca köpeği hatta kediyi öldürttüğünüzde bir kuşakta bir travma yaratacaksınız. Biz CHP olarak bunun karşısındayız. Bu hayvan hakları yasası diye getirilen ölüm ve infaz yasasına sonuna kadar tarihi bir direniş göstereceğiz” dedi.

“İğneden ipliğe her şeye zam geldi, bir tek asgari ücrete zam gelmedi”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Başkanlığına sunulmasını da gündemine aldı. Özel, özetle şunları söyledi:

“Akaryakıta yüzde 30, elektriğe yüzde 38, iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Bir tek asgari ücrete zam gelmedi. Vergideki adaletsizlikten de ayrıca eriyor. Gebze’de asgari ücret mitingi yaptık. Seslerini yükselttiler, seslerini duyurduk. Geçtiğimiz hafta elektriklerin yakıp söndürülmesini istedik. Türkiye’nin dört bir yanında katılımlar oldu.

“Geçim yoksa çok yakında seçim var”

Bu millet tarihin en büyük yoksulluğunu yaşıyor. Yoksulların sesi olmayı sürdüreceğiz. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. 270 dolar, 240 euro. AK Parti geldiğinde 8 çeyrek alan en düşük emekli maaşı bugün 2,5 çeyrek altın alamıyor.

Abdullah Güler açıklayacak deyince pazar ortaya çıktı. Sayın Abdullah Güler açıkladı 12 bin 500 lira. En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alırdı. Dün 16 kiloya düşmüştü bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz zam yapmıyorsunuz 6 ay öncesine göre 5 kilo kıyma çalıyorsunuz. Bunun adı zam değil emekliye ihanettir yazıklar olsun, yazıklar olsun.

Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

12 bin 500 lirayı reva görenlere diyoruz ki bu milleti bun cendereden kurtaracağız.  Geçim yoksa çok yakında seçim var. Hep birlikte mücadele edeceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi