CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu'da tren kazası davasının karar duruşmasında aileler ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  acılı ailelerin acısını bir kez daha paylaştığını vurguladı.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Sende 25 Nisan günü gel

Çorlu Tren kazası davsında duruşmanın 25 Nisan'a ertelenmesine değinen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, özetle şunları söyledi:

"25 Nisan günü ben yine buradayım. Çok daha büyük kalabalıkla ailelerimizin yanında olacağız, adalet arayışının yanında olacağız. Adaleti rayların altında bırakmayacağız, bu rejime ezdirtmeyeceğiz. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunuyorum.  Ben salona bugün girdim ve tarafımı belli ettim. Ben evlatlarını kaybetmiş 2 annenin arasında oturdum. Sen de 25 Nisan günü gel, madem bu dava ile bu kadar ilgilisin. Bu dava yüzünden görevden alınan Genel Müdürü terfi ettirerek, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne 4 gün önce getiriyorsun. Madem mafya filmlerindeki gibi semboller üzerinden konuşuyoruz. Sen diyorsun ya heyete, ‘Ben katilime bile sahip çıkarım, onu sana yargılatmam, hatta 4 gün önce terfi ettiririm, tarafım budur’, ben bugün tarafımı belli ettim, ailelerin yanında oturdum. Eğer şu kadar cesaretin varsa, şu kadar yüzün tutuyorsa, gerçekten o kadar cesursan, mafya filmlerindeki mafya liderleri gibi sembollerle mesaj verme. Gel tarafını göster. Yargılananların tarafına otur. Bu katilleri savunanların tarafına otur. Yanına da yargılatmadığın TCDD Genel Müdürünü, o günkü Bakanı, Binali Yıldırım’ı al. Yan yana, diz dize katillerin tarafına geçin ve esas sorumlular olarak en önde oturun, en önde. Bu ailelerin gözünün içine bakın ve ‘Bizim tarafımız bu’ deyin.

Bu kararın 25 Nisan’a bırakılmasındaki esas mevzuyu da biliyoruz. Kararı seçimden sonraya kaçırıyorsun. Bu kararı seçimden önce verip de toplumun, senin ne yaptığını görüp sandıkta senden hesap soracağını biliyorsun. Ondan korkuyorsun. Yapacağınız rezillik ortaya çıktı, sandıktan sonraya kararı kaçırıyorsun. İstediğin yere kadar kaç ben bu annelerle birlikte seni kovalamaya devam edeceğim."

Özel Çorlu

Meral Akşener'den Gülşah Durbay'a destek Meral Akşener'den Gülşah Durbay'a destek

Kaynak: Haber Merkezi