Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın annesinin vefat ettiğini anımsatarak başsağlığı diledi. CHP Genel Başanı Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Konu Türkiye’nin çıkarıysa tek yumruğuz”

"Adanın statüsü istediğimiz noktada değil. 50 yıldır adada kimsenin burnu kanamadı. Bülent Ecevit’i Necmettin Erbakan’ı rahmetle anıyoruz. CHP olarak 50 yıl sonra Kıbrıs Türkü’nün yanındayız, Kıbrıs davasının yanındayız. Kıbrıs’a giderken yanımızda 174 Kıbrıs Gazisi de vardı.   Kıbrıs’ı selamlıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni selamlıyoruz. 1974 Barış Harekatı çok önemli izler taşır bu parlamento çatısı altında. 74’ten alacak çok dersimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda kavgayı bırakıp tek yumruk olabilmek lazım. Konu Türkiye’nin çıkarıysa tek yumruğuz. Tek yumruk olmaya devam edeceğiz.

“Atatürksüz, hurafelerle ilgili müfredat bu Milli Eğitim Bakanının eseri”

Atatürksüz, hurafelerle ilgili müfredat bu Milli Eğitim Bakanının eseri. Eğitim maratonu düzenledik ve eğitimin önemini, nasıl olması gerektiğini konuştuk. İyi müfredatlardan örnekler verdik, bizimkilerin eksiklerini konuştuk. Eğitim maratonumuza katkı sağlayan tüm eğitim emekçilerine teşekkür ediyoruz. Kilit 21 şehrimizde Milli Eğitim sorunumuz tatil boyunca konuşulmaya devam edecek.

Eğitim çalıştayı

Geçtiğimiz hafta gölge Milli Eğitim Bakanımız Sayın Suat Özçağdaş ve eğitimcilerin katkılarıyla Anıtpark'ta 24 saat süren bir eğitim maratonu gerçekleştirdik. Tam 92 konuşmacı katıldı. 92 konuşmacı sabah 10'dan diğer sabah 10'a kadar, ara vermeden, 21 ana başlıkta, 100 alt başlıkta Türkiye'de eğitimi konuştular. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu konuştular. Öğretmenlere yapılan haksızlıkları, 'atanamayan' diyerek masumlaştırıp atanmayan 1 milyon öğretmeni konuştular. Atatürksüz, bilim dışı, hurafelerle dolu müfredatı konuştular. Kendi başına hurafenin cisimleşmiş hali, bu Milli Eğitim Bakanı'nın yaptıkları. Enine boyuna konuştular. Sadece eleştirmediler. Kitabı yapılacak, belgeseli yapılacak. Ama şöyle bir baktığınızda, yüzde 20 eleştiri ise yüzde 80 öneri sundular. Biz gelince ne yapacağız? Genel Başkan Yardımcılarımız, gölge bakanlarımız anlattılar.

"Ötenazi kelimesini çıkarınca sakın sorun çözüldü sanmayın"

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme uzun süredir gündemde. CHP olarak en net yaklaşan partiyiz. Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Türkiye’de sokak hayvanları var mı evet var. Bu sorun sınıfsal bir riske girmek gibi bir probleme evriliyor. İşinize kendi aracınızla gidebiliyorsanız belki de sizin için sokak hayvanı problemi yoktur. Ancak yoksul bir mahallede işinize yürüyerek gitmek zorundaysanız, sokak hayvanı problemi vardır. Ötenazi kelimesini çıkarınca sakın sorun çözüldü sanmayın. Bütün belediyelerin yeteri kadar barınak yapması lazım. Para yok. İller Bankası kesintileri yapıyor. Maaş ödeyemeyecek belediye devrettiler. Nereden bulacaksın parayı?

Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Özel'den Bahçeli'ye: Siz vicdanınızla hesaplaşın

Bahçeli, ekonomi kötü demenin deli saçması olduğunu söylemiş. MHP'ye oy veren vatandaşlar, manavda pazarda elinizdeki parayla alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Bahçeli'ye hak verin. Ama fileniz delikse, sözde milliyetçilerin yanında durmayın.

Şimdi o ikisi 154 kişilik bir isim listesi yapmış. Mahkemeye yollamış geri atmış mahkeme. Şimdi bizimle hesaplaşacakmış. Onlara demiyorum ama geçekten bunların yazdığı yazıyı alıp okudunuz ya Sayın Bahçeli, bir hesaplaşma olacaksa biz 154’ümüzden istedikleri gibi hesaplaşsınlar ama siz bir vicdanınızla hesaplaşın. 154 kişiyi fişliyorlar, hesaplaşacağız diyorlar. Bizim vicdanımız rahat. Gün gelecek vicdanı rahat olmayanlar o ikisinden hesap soracak."

Kaynak: Haber Merkezi