Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarında olamsı gerektiğini söyledi. Özel, "En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

Özel’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Milletin derdi yüksek rakamlar ve enflasyon"

"Dün Tunceli’deydik. Kamer Genci vefatının 8’yıl dönümünde andık. Kamer abi TBMM’nin şüphesiz en renkli kişilerinden. Hepimize örnek bir milletvekiliydi. Kamer abiyle 4 yıl beraber çalıştık.

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

2016 yılının 22 Ocağında 2,5 metre karın altında ona söz verdiğimiz gibi ellerimizle onu toprağa teslim ettik. Her 22 Ocak'ta grubumuzdan çok sayıda arkadaşımız orada oluyor.

Milletin derdi ne Tayyip beyin söyledikleri ne de Devlet beyin söyledikleri. Milletin derdi yüksek rakamlar ve enflasyon. Milletin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz.

"En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz"

Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı ilan etmişti. Ama 2024 iktidarın emeklilerle dalga geçtiği yıl haline dönüştü. En çok rahat etmesi gerekenler en büyük sıkıntıda. Yıllarca bu ülkeye hizmet ettiler ama gün geldi emekli oldular. Rahat etmeleri lazım ancak rahat edemiyorlar. Her geçen gün daha kötüye gidiyorlar. Kim yüzünden; birincisi TÜİK yüzünden. TÜİK, güya hepimiz adına adil bir şekilde sahadan istatistik toplayacak, belirlediği enflasyona göre emekliye, çalışana zam verilecek. TÜİK, enflasyonu yüzde 64 olarak açıkladı.

6 aylık enflasyon yüzde 37'ken, emeklilere yüzde 33 zam çıktı. Emeklinin cebinden nasıl para çalındığını görüyoruz. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraydı. 2002 yılında asgari ücretin yüzde 147 lirasıydı. Olması gereken 25 bin liraydı. Bugün asgari ücret 17 bin lira. Buradan bütün emeklilere sesleniyorum; bu açlık ücretini, sefalet ücretini kabul etmeyin. Bu hafta grubumuzun üzerinde duracağı hedef 17 bin liradır. En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz.  Buradan Devlet Bahçeli’ye de Erdoğan’a da sesleniyoruz. Ağzınıza bir dolamışsınız DEM, DEM, DEM. Milletin derdi DEM değil, zam zam zam.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı dikkatle takip ediyorum. 236 yabancı suç örgütü lideri yakalanmış. Bunlar kimin zamanında geldi? Süleyman Soylu'nun. Soylu'yu atayan dolmakalemin sahibi ile Ali Yerlikaya'yı atayan kalemin sahibi aynı kişi. Soylu dönemiyle ilgili hesaplaşmayı kapalı kapılar ardında, kendi yöntemleriyle yapıyorlar. Ayhan Bora Kaplan, devlete emanet edilmiş çocuklarla ilgili ya gereğini yaparsın, ya ortaya dökülecek pisliklerden bizzat sorumlusun.

Özel'den Hafize Gaye Erkan açıklaması 

Bir süredir Gaye Hanım'ın babası, çocuğu üzerinden bir şeyler yapılıyor. İddialar doğruysa durum vahim, iddialar yalansa durum vahim. AK Parti'nin kendi iç savaşının Merkez Bankasında yürütmesi kabul edilemez. İsimler değişiyor, vitrin değişiyor ama anlayış değişmediği için sıkıntılar bitmiyor."

Kaynak: Oğulcan Balcı