Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu. Yerel seçimlere sayılı günler kadlığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Özel, memleketin derdini konuşmaya devam edeceklerini söyledi. Özel, "Bizim derdimiz cüzdandaki, pazardaki, mutfaktaki yangın. Bizim derdimiz asgari ücretlinin geçim sıkıntısı" dedi.

 Emekli maaşlarının en az asgari ücret kadar  olması gerektiğini vurgulayan Özel, "Sizin bu gayretiniz önünde sonunda sandığa gidince karşılığını bulacak. Bu millet kendisini yoksul bırakanlardan hesap soracak" ifadesini kullandı.

CHP'li Ömer Fethi Gürer: 100 liraya 1 kilo bamya alınmıyor CHP'li Ömer Fethi Gürer: 100 liraya 1 kilo bamya alınmıyor

Ankara simidine yapılan zammın dün geri çekildiğini dile getiren Özel, "Bugün Ankara’da bir tane simit 10 lira. Hafta içi 15 yaptılar ‘seçime kadar yakarsın beni’ demiş 10 liraya geri aldılar. 1 Nisan’da yine 15 lira emin olun. Çünkü 15 yapıp ta 12’ye indirmediler. 10 liraya Tayyip Beyin sinirli telefonu emir yağdırmasıyla geri çektiler" diye konuştu.

Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’yi kucaklayacak, Türkiye İttifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak.  Ben size güveniyorum. Size inanıyorum gidin ve bu seçimi alın. Türkiye İttifakı kazanırsa Türkiye kazanır. Yoksullar kazanır. Biz kazanırız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Onlar istedi diye kavga edecek değiliz"

"Yerel seçime giriyoruz, birileri siyasi kutuplaştırmanın hesabında. Bunu Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlediğinizde her konuşmasında görüyorsunuz. Bunu Devlet Bahçeli’yi dinlediğinde görüyorsunuz.

Biz onlar istedi diye kavga edecek değiliz. Biz onlara rağmen bu memleketin derdini konuşmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz cüzdandaki, pazardaki, mutfaktaki yangın. Bizim derdimiz asgari ücretlinin geçim sıkıntısı.

“Bu millet kendisini yoksul bırakanlardan hesap soracak"

Geçtiğimiz hafta bir talebimizi söylemiştik. Emeklilerimizin en düşük maaşı en az asgari ücret kadar olsun demiştik.  Emekliye 17 bin lira olsun, ilerleyen dönemde 25 bin lira olsun diyen vekillerimize helal olsun. Onlara oy kaldıranlara da yazıklar olsun. Bu halk her şeyi görüyor. Sizin bu gayretiniz önünde sonunda sandığa gidince karşılığını bulacak. Bu millet kendisini yoksul bırakanlardan hesap soracak.

Özel'den Ankara simidine yapılan zammının geri çekilmesine ilişkin açıklama

Bugün Ankara’da bir tane simit 10 lira. Hafta içi 15 yaptılar ‘seçime kadar yakarsın beni’ demiş 10 liraya geri aldılar. 1 Nisan’da yine 15 lira emin olun. Çünkü 15 yapıp ta 12’ye indirmediler. 10 liraya Tayyip Beyin sinirli telefonu emir yağdırmasıyla geri çektiler.

"Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var"

Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var. Geçen seçimi şunlan kazanmaya çalıştılar yalan videolar yaptılar. Bunlar DEM’len, o zamanki HDP’yle yok terör örgütü ile gizli görüşüyorlar dediler. Yok gizli görüşme.  Bir bardak demli çaylarını içtik, bir bardak demli çayımızı içtiler.

DEM DEM diye arkada odada DEM ‘in Meclis idare amiri ile oturup aynı masada yemek yerler, sohbet ederler, şakalaşırlar birbirleri ile ilişki kurarlar kamera önüne çıkınca sahtekarlığa başlarlar.

Arkada can ciğer kuzu sarma burada sahtekar. Milletimize söylüyorum; Özgür Özel’in, CHP’nin  DEM’le olan ilişkisi gözün önünde, kamera önünde neyse arkada da odur.

Arkada can ciğer olup ön tarafta sahtekarlık yapanlara göre bu dürüst tavrımızı milletimizin takdirine sunuyorum.

“Haftaya deprem bölgesinde olacağız”

Haftaya bu salon boş olacak. Haftaya 6 Şubat. Biz 50 bin 783 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde bütün grup olarak deprem bölgesinde olacağız. Bir kez daha hayatını kaybeden bütün Allah'tan rahmet yaralılara şifa diliyoruz.

 Bu deprem 3 trilyon dolar vergi toplayan bir iktidarın 21 yılında yaşandı. Ülkeyi tek başına yöneten yani mazereti olmayan imkanları tam olan bir iktidar döneminde yaşandı. Kendisinden önceki dönemi depreme hazırlık yapmadılar diye eleştiren 8 kere imar affı çıkarıp 26 milyar gelir elde eden ama depreme dayanıklı kentler yaratmak için değil kendi iktidarı için kullanan bir iktidar döneminde yaşandı.

“Türkiye İttifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak”

Sayın Bahçeli Türkiye İttifakından rahatsız olmuş. Biz Türkiye’yi kucaklıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’yi kucaklayacak Türkiye İttifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak.  Ben size güveniyorum. Size inanıyorum gidin ve bu seçimi alın. Türkiye İttifakı kazanırsa Türkiye kazanır. Yoksullar kazanır. Biz kazanırız.”

Kaynak: Haber Merkezi