Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de çay üreticilerini ziyaret etti. Çay üreticilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP Genel Başkanı Özel, daha sonra 'Çay Mitingi'nde halka hitap etti. Siyasette normalleşme tartışlamlarına değinen Özel, Yerel seçimlerde şunu söylemiştik: Milletin gündeminde olmayan hiçbir konu Cumhuriyet Halk Partisinin gündeminde olmayacak. Milletin gündeminde ne vara o bizim gündemimizde olacak. Birileri siyasetteki normalleşmeden rahatsızlık duyup eski kavgalı günleri, tartışmalı günleri geri getirmek istiyor" dedi.

CHP'li Ömer Fethi Gürer: 100 liraya 1 kilo bamya alınmıyor CHP'li Ömer Fethi Gürer: 100 liraya 1 kilo bamya alınmıyor

Yaş çay alım fiyatını protesto eden çay üreticileri: Fiyatlar yeniden düzenlenmeli Yaş çay alım fiyatını protesto eden çay üreticileri: Fiyatlar yeniden düzenlenmeli

"Normalleşme vatandaşın sorununu görmemek değildir"

Özel, "Ama ben şunu söylüyorum: Normalleşme muhalefetin dozunu düşürmek değildir. Normalleşme vatandaşın sorununu görmemek değildir, haksızlığa susmak değildir. Aksine normalleşme hem müzakere hem mücadele etmek, sorunu görmek, en yapıcı muhalefeti yapmak gerektiğinde de meydanları doldurmak, eylemde yapmak sesin en gürünü çıkarmaktır. Buradan Sayın Erdoğan’a kendi memleketinde hakaret etmenin, tartışmanın onunla kavga etmenin ne bana ne kendisine ne Rize’ye ne Türkiye’ye faydası var. Ben buradan Sayın Erdoğan’a kendi memleketinden AK Partili, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili her görüşten hemşerisinin sesini duyurmaya, çay üreticisinin sesini duyurmaya geldim" diye konuştu.

“Çay fiyatı 25 lira olmalı”

Özel, “17 liralık fiyatın üzerine 8 lira desteklenme verilmeli. Bu para en geç ağustos ayının sonunda ödenmelidir. Buradan sesimizi duyuralım. Ne kadar istiyoruz? 25 lira çay fiyatı olmalıdır. Açıklanan 17 liranın üstüne 8 lira prim ağustos ayında yatmalıdır. Okullar açılmadan, çocuklar dershaneye yazılmadan, üniversiteye gitmeden, kış gelmeden, bugüne kadar verdiğimiz çayın da bundan sonra vereceğimiz çayın da farkını istiyoruz. Rize’nin güzel insanları bir güçlü alkışı kendinize yapar mısınız? Bundan sonra sizlerle olmaya, derdinizi dile getirmeye, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çay Üreticileri Derneğine teşekkür ediyorum. Sendikalara teşekkür ediyorum. Ayrıca kadro peşinde olan Çay-Kur emekçilerine teşekkür ediyorum. Biraz önce beni karşılayan geçmişteki ittifak ortaklarımıza, ilçe başkanlarımıza, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi’ne teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Şuna inanın; Mücadele edeceğiz ve biz kazanacağız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi