Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2 Ağustos’ta Instagram’a erişimi engellemişti.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘toplumsal hassasiyetler sebebiyle’ gereken müdahaleyi yaptıklarını söylemiş, Instagram’ın kapatılma gerekçesi olarak ‘katalog suçlar çerçevesine uyulmaması’nı göstermiş, ama ayrıntı vermemişti.

Instagram Paris’te de çalışmıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la olimpiyatları izlemek için Paris’e giden Özel, Türkler’in ‘telefonlarının lanetlendiğini’ ve ‘Instagram’ın orada çalışmadığını’ söyledi.

Bakan Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile bir araya geldi Bakan Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile bir araya geldi

Özel şunları kaydetti:

“Türkiye’den gelenlerin Instagram’ı burada da kapalı ekstra gayret göstermek gerekiyor. Sağ olsun Tayyip Bey bizim telefonları lanetlemiş burada da çalışmıyor. Geldik burada Paris’te bir tek Türklerin Instagram’ı çalışmıyor eğer kapandığı gün Türkiye’deyseniz, bir şekilde lanetlenmiş telefon.

Çok utanç verici bir şey. Kabul edilecek bir şey değil buna gençler çok kızıyorlar. Ben aslında bu tip şeylerin yaşanmasını şu açıdan önemli görüyorum, gençler bir mantığı görüyorlar. Festivalleri yasaklayanlar, konserleri yasaklayanlar, gazetecilere muhalif haber yapıyorsa akreditasyon koyanlar, sanatçılara kendisini desteklemiyorsa konser yaptırmayanlar filan en son buralara kadar geldiler. Geçen seçimde gençler bunlara bir ders verdi anlamadılar. Ümit ediyorum gelecek ilk seçimde artık ders vermek değil tasdiknameyi alıp bu işleri bırakmak üzere gençler en büyük cezayı onlara verecek.

Ben gelecek seçimde, şu an oy kullanan veya gelecek seçimde seçmen olacak gençlerin Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi kalıcı olarak engelleyeceklerini düşünüyorum. Instagram’ı kapatmak filan neymiş onları siyasetten engelleyecek gençler. O zaman göreceğiz burada Paris’in rahatlığıyla bu sivil kıyafetlerle bu kadar ciddi olabileceğim.”

Kaynak: ANKA