CHP lideri Özgür Özel, Amasya Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Özgür Özel burada yaptığı bir konuşmada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir görüşme yapılacağını duyurdu. Özel, "Vergide adalet için partimizin 3 önemli ekonomi kurmayı Mehmet Şimşek'le görüşecek" dedi.

Özel şunları söyledi:

“Maliyetin altındaki 17 TL’lik çay fiyatının 25 TL’ye çıkarılması gerektiğini, 9,25 TL’lik buğday fiyatının 15 TL’ye çıkarılması gerektiğini Sayın Erdoğan’a ifade ettim. ‘Kaynak mı arıyorsunuz, kaynağı birlikte bulalım’ dedim. CHP olsa böyle yapmaz. 100 TL’lik verginin 65 TL’sini, dolaylı vergiden elektrikten, sudan, mazottan, benzinden, çaydan, şekerden, sigaradan toplamaz. Dolaylı vergi, fabrikatörle fabrikanın bekçisine aynı vergiyi verdirmektir.”

Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı

Türkiye’de toplanan verginin çok büyük bir kısmını dolaylı vergilerin oluşturduğunu söyleyen Özel, “Adaletli vergi tam tersi olmalıdır. Yüzde 90’ı kazananlar vermelidir. Yüzde 10 çalışanların maaşından gelir vergisi kesilmelidir. Çok kazanandan çok, az kazanandan az, hiç kazanmayandan hiç vergi alınmamalıdır. Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan’a dün teklifimizi sunduk. Partimizin üç değerli ekonomi kurmayı önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek’le bir araya gelecek vergide adalet önerimizi somutlaştıracak” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi