Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gemlik Belediyesini ziyaret etti. Daha sonra vatandaşlara hitap eden CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Partizanlık yapayın"

"Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere belediyelerimizin yurt dışından, Dünya Bankası’ndan, çok uluslu yapılardan ya da kendi gayretleri ile finans şirketlerinden, bankalardan bulduğu kredileri onaylamamazlık yapmayın.  Hizmet yaptırmayacağız derken depremin karşında bu milleti çaresiz bırakmaya, bile yeltenecek bir kalpsizlik yapmayın. Bu işleri bırakın, partizanlık yapayın. Milletin karşında değil yanında yer alın.

“CHP, her geçen gün ileriye gidiyor”

Bugün zamları TÜİK’e bağlamasa bugün emekli 26 bin lira alacak. Mücadele ediyorduk hesapta zam yaptı 12 bin 500 lira. Ocaktan bugüne her emeklinin mutfağından 5 kilo kıyma gitti. Ben onlarla kavga yaparsam emeklinin maaşı üzerinden kavga yapacağım. Asgari ücret üzerinden kavga yapacağım. Geçim sıkıntısı üzerinden kavga yapacağım. Onlar her ay bir puan bir puan düşerken Cumhuriyet halk partisi her geçen gün ileriye gidiyor.

“Bu rakamların içinde AK Parti’den aldığımız belediyelerin ödemediği SGK pirimi var”

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları) Biraz önce yine konuşmuş, SGK’ya en borçlu 5 belediye CHP’li diyor. 96 milyon lira borcun 68’i CHP’ye ait. Zaten bu belediyelerin nüfus olarak yüzde 65’i bizde. Ekonomi olarak yüzde 80’i bizde. Diyor ki yüzde 68’i CHP’lilerin. Bundan 4 ay öncesine kadar Alinur Aktaş yemiş yemiş hesabı ödemeyeceğim Mustafa Bozbey gelecek o ödeyecek demiş. Bu rakamların içinde AK Parti’den aldığımız belediyelerin ödemediği SGK pirimi var. Devlet eliyle yalan atıyorlar.

“Kendi dönemimizle ilgili hiç borç bırakmıyoruz”

Tayyip Bey’in bütün hesabı şu; bunu böyle yapacak biz hizmet yapamayacağız. Vallahi çok beklersin Tayyip Bey. ‘Borç öde diyorsun’ Borç yiğidin kamçısıdır. Şimdilik ne öderiz ne de inkar ederiz. Çünkü bu borcun tamamını sizinkiler yaptı neredeyse. Kendi dönemimizle ilgili hiç borç bırakmıyoruz. Getireceksin Meclis’e kanun. Geçmiş dönemden biriktirdiğiniz ve devlete ödemediğiniz o paraları bize ödetemezsiniz.

AK Parti 'Türkiye Buluşmaları' ile 81 ilde sahaya iniyor AK Parti 'Türkiye Buluşmaları' ile 81 ilde sahaya iniyor

Onların faizlerini kaldıracaksın. Ana parasını böldüreceksin. Herkese eşit davranacaksın. Onun üzerinden bu işleri yapacağız. ‘Haciz koyarım’ koy. Vatandaşta hizmete kimin engel olduğunu görür."

Kaynak: Haber Merkezi