İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu

Gazeteci İsmail Saymaz, Özel'in Sözcü TV’ye yaptığı açıklamada, Saraçhane'de Bozdoğan Kemeri altındaki polis barikatı için 'Çin Seddi' benzetmesi yaptığını aktardı.

1977 işçiyle Taksim'e gitmek istedi

Özel'in 34 emekçinin katledildiği 1 Mayıs 1977'nin anısına atfen 1977 sendikasız işçiyle otobüslerle Taksim Meydanı'na giderek çelenk bırakmak istediğini belirten Saymaz şunları aktardı:

"Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sadece 300 kişiyle gitmelerine izin verileceğini iletmiş. Sonrasında, Taksim Meydanı'na gidecek gruptaki CHP'lileri de bahane ederek sayıyı 200'e düşürmüş. Özgür Özel ise Ali Yerlikaya'ya tepki göstererek, 'Bunu kabul etmemiz, Saray'ın muhalefeti demek olur' demiş ve reddetmiş."

Erdoğan'la görüşmede iki büyükelçi de olacak

İsmail Saymaz, yarınki Tayyip Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde ise iki liderin yanı sıra CHP ve AK Parti'nin belirleyeceği iki büyükelçinin de olacağını söyledi. Saymaz, büyükelçilerin not almak üzere görüşmede yer alacağını ve herhangi bir diyalogda bulunmayacaklarını aktardı. Saymaz, Özel'e eski büyükelçi Namık Tan'ın eşlik edeceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi