CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, beraberindeki il yönetimi ve ilçe başkanları ile Sivas temaslarını Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar ve Gölova ilçe ziyaretleriyle sürdürdü.

Koyulhisar’da partisinin ilçe binasını ziyaret eden Çelik, burada yaptığı konuşmada Koyulhisar’a sahip çıkacaklarını vurgulayarak “Ne Kösedağ’ın eteklerindeki o güzel köyümüzü unutacağız ne de Koyulhisar’ı unutacağız. Nerede olursak olalım mutlaka bir gözümüz, bir kulağımız Koyulhisar’da olacak ve İstanbul’dan Koyulhisar için ne yapmamız gerekiyorsa Koyulhisar’a İstanbul’dan hizmet edeceğiz” dedi.

Bakan Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları 1. Toplantısı’na katıldı Bakan Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Adalet Bakanları 1. Toplantısı’na katıldı

“Bütün dünya için barışı savunmaya devam edeceğiz”

Filistin’de devam eden katliama dikkat çeken Çelik, şunları söyledi:

“Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, ikinci yüzyılın şafağında büyük bir yola çıkıyoruz. Yolumuz, demokrasi yoludur. Yolumuz, bu toplumu kucaklaştırma yoludur. Yolumuz, bütün dünyadaki savaşlara 'hayır' deme yoludur. Bugün Filistin’de çocuklar, kadınlar katlediliyor ama bütün dünya sessizlik içerisinde; ülkemiz için birliği, beraberliği savunmaya, bütün dünya için barışı savunmaya devam edeceğiz.”

Partiye üye olan gençlere rozet taktı

Partisinin Suşehri İlçe Başkanlığı’na da geçen Çelik, partiye yeni üye olan gençlere rozet taktı. Burada yaptığı konuşmada ata toprağını, ana toprağını, baba ocağını hiç unutmayacaklarının altını çizen Çelik, “Bir gözümüz mutlaka Suşehri’nde olacak. Kulağımız mutlaka burada olacak. Büyükşehir belediyesiyle ilçe belediyelerimizle buralar için ne yapılması gerekiyorsa bu kardeşlerimiz onu yapacak ve Suşehri’ne hizmet etmeyi her zamankinden daha güçlü bir biçimde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hizmet götürürken insanların kimliğine bakmıyoruz”

CHP’li belediyelerin ayrım yapmadan her yurttaşa eşit hizmet götüreceğine vurgu yapan Çelik, “Bu ülkenin insanını birbirinden ayırmadan, kimliğine bakmadan, kim olduğuna bakmadan kazandığımız belediyelerde insanlara hizmet ediyoruz. A partili belediye, B partili belediye, hiç kimseye 'hayır' demiyoruz. Bundan sonra da asla ve asla bir yere hizmet götürürken insanların kimliğine, insanların etnik kökenine, mezhebine, inancına asla bakmayacağız” diye konuştu.

“Dedelerimiz birlikte emperyalizme karşı mücadele verdi”

Cumhuriyet'in kuruluşundaki birliğe ve beraberliğe dikkat çeken Çelik, dünya barışına vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk arkadaşları, dedelerimiz, Milli Mücadele’de mücadeleyi, emperyalist güçlere karşı birlikte verdiler. Bu ülkede Çanakkale’de Alevi, Sünni’nin önüne geçti şehit oldu. Sünni, Alevi’nin önüne geçti şehit düştü. Bu ülkede Çanakkale’de Türk Kürt’ün önüne geçti, şehit düştü. Kürt, Türk’ün önüne geçti şehit düştü. Onlar birbirlerinin kanıyla bu güzel vatanı bizlere armağan ettiler. Dolayısıyla biz bu güzel vatanın çocukları olarak her zaman birliği savunacağız. Her zaman beraberliği savunacağız. Dünyanın barışını savunacağız.

“Katliamlara hayır diyeceğiz”

Filistin’de masum çocukların savaşta katledildiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün Filistin’de masum çocuklar, Filistin’de masum kadınlar, masum insanlar, İsrail tarafından katlediliyor. Bu katliamların karşısında olacağız sonuna kadar. Bu katliamlara karşı sesimizi yükselteceğiz. Bütün dünyanın sustuğu bir yerden, Anadolu’dan, İstanbul’dan gür bir biçimde katliamlara 'hayır' diyeceğiz. Dünya barışını savunacağız.”

Kaynak: ANKA