Özgür Özel, bir sokak röportajında Instagram yasağı üzerinden iktidarı eleştirmesinin ardından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Özel, Kılıçdaroğlu'na açılan dava hakkında da konuştu. Özel, "CHP’nin hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz? Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılarlar" dedi.

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Belki iktidardasınız ama yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için, genç bir kadının söyledikleri sizin iktidarınızı yıkacakmış gibi ona karşı tutuklama kampanyaları başlatıyorsunuz. Savcılara da yatarı olmayan bir suçtan neredeyse bir aya varacak süre kişiyi özgürlüğünden mahrum ediyorsunuz. Bu tamamen yönetimdeki savunmanın ifadesidir.

"3 Eylül’de serbest kalacağını umut ediyoruz"

Dilruba ne söylediğini, söylemediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından gerçek düşüncelerini kendisi paylaşacak. İçeride geçirdiği her dakika hukuksuzlukken, 3 Eylül’de serbest kalacağını umut ediyoruz. Kendisi de bunu umut ediyor.

CHP ülkenin kurucu partisidir. Ülkedeki herkesin haklarını hep birlikte savunabilecek bir partidir. Toplumu gererek iktidarda tutunmaya çalışanlar, Türkiye'ye bunu yapmayın. Tarihe, 'bir de giderken bunları yaptılar' diye geçmeyin. Geçiyorsunuz. Genç kadının görüşlerine katılmayabilirsiniz, ama haksız yere hapsedemezsiniz. 

Türkiye'de herkesin inancının, örtünmesinin ya da örtünmemesinin, yaşam şeklinin özgürlük olması lazım. Herkesin meseleye böyle yaklaşması lazım. Kimin başını örtüp örtmeyeceğine o kişiden başka kimse karar veremez. Bu işe iki taraftan birden istikamet vermeye çalışanlara, baskı uygulamaya çalışanlara, karışanlara diyoruz ki: işinize bakın, haddinizi bilin. Türkiye özgürlükler ülkesidir. Bu ülke 100 yıl önce kurulmuş, anayasal bir ülkedir.

Son 22 yılda yaşatılanların getirdiği nokta da elbette utanç vericidir. Ama iktidara da diyoruz: karışmayın, milletin yakasından düşün. Türkiye'yi 50 yıl önce tükettiği tartışmalara sürüklemek isteyenlere haddinizi bilin diyoruz. Yaşanan her hukuksuzluğun tam olarak karşısındayız."

Kılıçdaroğlu açıklaması

Kılıçdaroğlu'na MHP tarafından 3.5 yıla kadar hapis ve 'siyasi yasak' istemiyle açılan davaya ilişkin konuşan Özel, şunları söyledi:

"Dün öğrendik ki, sayın Kılıçdaroğlu’na bir iddianame hazırlanmış ve kendisini birileri yargılamak istiyor. CHP Genel Başkanlığını devraldığım sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Atatürk, boynunda idam fermanıyla bu yola çıkmıştır. Suikast girişimleriyle muhatap olmuştur. Canını ortaya koyup bu ülkeyi kurmuştur.

İsmet Paşa savaş meydanlarında canını ortaya koymuş bir genel başkanımızdır. Bülent Ecevit, ‘suikast girişimi olacak, mitingi iptal et’ diyenlere ‘ben görevimi yapacağım, onlar da görevini yapsın’ deme cesaretini göstermiş, uğradığı suikast girişimi sırasında dimdik ayakta durmuş bir genel başkanımızdır. Deniz Baykal cezaevinde yatmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu PKK kurşunlarına hedef olmuştur.

"Bu suç duyurusu MHP'nin gözden düşmüşlüğünü örtmez"

Hiçbirimiz Atatürk’ün emanetine sahip çıkarken bir adım geri atmadık. Kemal Bey’e karşı yapılan bu suç duyurusu, MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, gündemden düşmüşlüğünün, milletin gözünden düşmüş olmanın, gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarıyla kanının Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını örtmek için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan birtakım silahşörleri tarafından yazılmış iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur.

Kılıçdaroğlu hakkındaki iddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez. Kendi atadıkları Ülkü Ocakları Başkanı’nın Ankara’nın ortasından uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler tarafından öldürülmüş olmasını da, MHP’den bir taziye telefonu açmayacak sorumsuzluğu da örtmez.

"Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılarlar"

Sayın Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Bir önceki genel başkanı hapse atmak için, mevcut genel başkanın cesedini çiğnemek lazım. Hodri meydan. Sayın Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Herkes haddini bilsin.

CHP’nin hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz? Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılarlar."

Kaynak: Haber merkezi