Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Ceyhan ilçesine geldi. Burada konuşan  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tayyip Bey’e not veriyorlar 25 bin kişi var bakıyor beşle çarpıp söylüyor. Tayyip Bey çarpım defterine güvenme meydanlara güven meydanlara”  dedi.

Özel, özetle şunları söyledi:

Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur

"Kadir Haydar'a kumpas kurdular"

“Kadir Haydar’ı, yıllar sonra Ceyhan’a sosyal demokrat, halkçı bir belediye başkanı olarak size emanet etmiştik. Siz de oylarınızla Ceyhan’ı kimin yöneteceğine karar vermiştiniz. Ama o gençliğiyle, o cevvaliğiyle daha 33 yaşında işe girişti. İnanılmaz işler yaptı. Kısa sürede bu kadar çok işi nasıl yapıyor bu genç adam diye herkes konuşurken birileri hazmedemedi. Ona kumpas kurdular, yargı oyunları yaptılar ve hep beraber Kadir Haydar’ı yargı oyunlarıyla görevinden aldılar. Biz sakince takip ettik, desteğimizi verdik. Ona inandığımızı söyledik. Meclis’te Ceyhan’ın iradesine, Kadir kardeşimize sahip çıktık ve 'Gün gelecek, devran dönecek, sandık bir daha gelecek, Kadir Ceyhan’a bir daha gelecek' dedik.

"Öğretmenler mülakatsız 80 bin atama istiyor"

Tayyip Bey geldiğinde 80 bin atanamayan öğretmen vardı. Diyordu ki, ‘Bunları niye atamıyorsun. Madem mezun ediyorsun niye öğrencisiyle kavuşturmuyorsun’ Şimdi 1 milyon atanmamış öğretmen var ve onlara Tayyip Bey diyor ki, ‘Atanamayan öğretmenler.’ Öğretmenin ne kusuru var da atanamamış? Sen atamamışsın, bir de önüne mülakat çıkartmışsın. Geçen sene öğretmen alımlarında ‘Mülakat olmayacak’ diye söz verdi, mülakatı kaldırmıyor. Öğretmenler mülakatsız 80 bin atama istiyor. Onların sesi olacağız. Onlara sahip çıkacağız.”

Kaynak: Haber Merkezi