CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eğitim Maratonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı hakkında açıklamalarda bulundu. Müfredatı eleştiren Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Her şey denendi bugüne kadar. Genel Kurul’da söylenmedik söz, yapılmadık mücadele kalmadı. Sendikaların doldurmadığı meydan, yapmadığı eylem kalmadı. Amaçladığımız noktaya ulaşamadık. En çok bakan değiştirilen bakanlık kültür sanatla birlikte burası. Birbirleriyle en kavgalı bakanları, mevcut ve önceki-sonraki bakanları. Türkiye, bu tuhaf, olmaması gereken çekişmelerle yıllarını heba etti.

Dışişleri'nden İsrailli Bakan Katz'ın paylaşımına tepki: İftira ve yalan dolu Dışişleri'nden İsrailli Bakan Katz'ın paylaşımına tepki: İftira ve yalan dolu

"AK Partinin 22 yıllık iktidarında kendi içlerinde dahi mutabakat yok"

Bir doğruda birleşmek için mutabakat lazım. Mutabakat işi çoğulcu bir iş. Dünyanın en üst düzey üretimlerini yapan Almanya’nın başarısının sırrı üzerinde tam mutabık oldukları bir eğitim sistemleri var. Almanya’da gelen bir şeyi değiştirmeyi değil, aksayan şeyi değiştirmeyi hedefliyor.

İş, önce milli eğitim konusundaki ulusal mutabakatta bitiyor. AK Partinin 22 yıllık iktidarında kendi içlerinde dahi mutabakat yok. Tarikatlar cemaatler kavgası var."

Kaynak: Haber merkezi