Özak Tekstil kimin? Özak Tekstil'in sahibi Cemal Akbalık kimdir? sorularının cevapları araştırılıyor. Kullanıcılar, Özak Tekstil firmasının sahibini merak ediyor. Peki Özak Tekstil kimin? Özak Tekstil'in sahibi Cemal Akbalık kimdir? Sizler için derledik...

Özak Tekstil kimin? Özak Tekstil'in sahibi Cemal Akbalık kimdir?

1985 yılında Cemal Akbalık tarafından kurulan Özak Tekstil, üretimini İstanbul, Malatya, Şanlıurfa fabrikalarında 65 bin metrekare alanda, 3.000 kişiye istihdam sağlamakta ve aylık 650 bin, yıllık 7,8 milyon parça üretim kapasitesine sahiptir.

Yıllık ihracatı 7.800.000 adeti bulan Özak Tekstil, üretimini İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa fabrikalarında toplam 3000 kişi ile 65.000 m² kapalı alanda teknolojik sistemler kullanarak yapmaktadır.

Akbalık ailesi “Özak Tekstil” adı ile 1985 yılında Vakıf Han, Bakırcılar/Mercan’da üretim hayatına başlamıştır. O dönemde kendi markaları ile iç piyasaya Jean pantolon satışı yapmıştır. 1991 yılında Özak Tekstil ilk ihracatını gerçekleştirmiştir. Doğu Bloğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat hamlesi başlatılmıştır. 1996 yılında Özak Tekstil Esenler fabrikası faaliyete geçmiştir. 1999 yılında Bağcılar fabrikası faaliyete geçerken, 2000 yılında Avrupa’ya ihracat yapılmaya başlanmıştır.

Sakarya Taraklı'da tarla mahkemeden satılıktır Sakarya Taraklı'da tarla mahkemeden satılıktır

Editör: Betül Vural