Bakan Göktaş'tan İstanbul'da 2 kadının öldürülmesine ilişkin açıklama Bakan Göktaş'tan İstanbul'da 2 kadının öldürülmesine ilişkin açıklama

Haber: Sibel Yazıcı

Kadro konusunu ve orman işçilerine şehitlik verilmesi ile ilgili sorunların çözüldüğünü belirten Başkan Aslan, işçi ile memur arasındaki zam oranına değindi.

Memur ve emeklilere verilen %49,25’lik zammın, kamu işçilerine verilmesi için taleplerinin olduğunun altını çizen Aslan, “Çerçeve protokol kapsamında maaşlara yüzde 110’a yakın zam aldık. Türkiye’deki yüksek enflasyon, 6 ay sonra o zamların alım gücünü ortadan kaldırdı. İşçilerden haklı bir serzeniş başladı. Bu konuyu medya da gündeme getirdik. Sayın bakanımıza da gündeme getirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, 2023- 2025 yıllarını kapsayan Kamu Çerçeve Protokolünde, en düşük ücreti 15 Bin liraya çekip, üzerine de yüzde 45 zam alınması konusunda büyük emek verdi. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortamdan dolayı, yapılmış olan bu zamlar, bugün için değerini kaybetti. Bugün burada altını çizerek belirtmek isterim ki memur ve emeklilere verilen %49,25’lik zammın, kamu işçilerine verilmesi bizleri memnun edecektir” dedi.

İşçiler arasındaki kıdem konusuna da dikkat çeken Aslan, “ Yapılan zamlar sonrası 10 yıllık işçi ile 5 yıllık işçinin maaşı aynı seviyeye denk geldi. İşçi arasında ücret farkı kalmamış, birinci basamaktaki işçi ile onuncu basamaktaki işçi eşit çizgiye getirilmiş, merdiven sistemi yok olmuştur. Bu sistemin tekrar kurulması gerektiğine inanıyorum. 2025 yılında yapılacak olan Kamu Çerçeve Protokolü ile bu farkın açılması gerektiğidir. Bu protokolün genişletilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Sibel Yazıcı