Ali Dinçer kimdir? Ali Dinçer nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali Dinçer’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Dinçer kimdir? Ali Dinçer kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ali Dinçer’in biyografisini haberimizde derledik…

Orhan Bingöl kod adlı Ali Dinçer kimdir?

Ali Dinçer, 1991-1992’de Bingöl kırsalından örgütsel faaliyetlere başladı. 1992-1999 arasında Erzurum-Tunceli kırsalında bölük sorumlusu oldu. Orhan Bingöl kod Ali DİNÇER, bu yıllar içerisinde Lübnan/Bekaa Vadisi’nde Abdullah Öcalan’dan bizzat eğitim aldı.

2000’de Irak/Kandil alanında Dolakoge bölgesinde PKK Merkez Akademisi’nde eğitim aldı. Daha sonra Türkiye kırsalına dönerek 2001-2004 arasında Erzurum Eyaleti/Yayladere Sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

Murat Baş kimdir? Murat Baş kimdir?

2005-2009 arasında Irak Hakurk Lolan kampındaki sözde meşru savunma konseyine gönderildi. Akabinde Hakkari Şemdinli Çukurca kırsalında Zagros Eyaleti yönetimine getirildi.

2007’de Dağlıca ve Aktütün eylemlerini gerçekleştirmesinin akabinde PKK üst yönetiminden Abbas Kod Duran Kalkan’ın yardımcısı olarak faaliyetlerini sürdürmeye başladı. 2009’da düzenlenen PKK’nın 5. Konferansı’nda PKK/HPG Askeri Konseyi’ne kabul edildi.

2011-2012 yıllarından Irak Gare Haki Karaer İdeoloji Akademisi’nde “komutanlaşma” eğitimi vermeye başladı. Ayrıca Kandil alanında eğitim karargahı sorumlusu olarak da faaliyet yürüttü.

2013 yılı itibarıyla Gare’de tabur sorumlusu oldu. Aynı yıl Interpol tarafından hakkında “Kırmızı Bülten” ile arama kararı çıkarıldı. 2014-2015 yıllarında Zap Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ali DİNÇER, 2016-2018 yıllarında Gare Saha Sorumlusu oldu. Bu süre zarfında PKK’nın tüm askeri faaliyetlerinin kararının verildiği 12 teröristten oluşan PKK/HPG Komuta Konseyi’ne girdi.

2019 yılında Apollo Akademiler Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. Aynı yıl Suriye’ye geçiş yaparak PKK/YPG Savunma Sanayi Yürütmesine girdi. 2021 yılında PKK/YPG Kurumlar Komutanlığı Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı.

2022 yılından itibaren Cezire Bölge Sorumlusu olan Orhan Bingöl kod Ali Dinçer son olarak PKK/HPG Komuta Konseyi Üyesi olarak faaliyet yürütüyordu.

Ali Dinçer, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde Kırmızı kategoride yer alıyordu.

Kaynak: Haber Merkezi