Bitcoin’in 72 bini aşmasıyla birlikte kullanıcılar, hangi coinlerin artacağını merak ediyor. Artacak coinler arasında Ooki coin de yer alıyor. Ooki coin nedir? Ooki coin artmaya devam eder mi? Ooki coin geleceği. Ooki coin sahibi kim? İşte detaylar..

Son birkaç haftadır kripto piyasaları dikkate değer iyileşme gözlemleniyor. Önemli fiyat artışlarından yalnızca Bitcoin, Ethereum veya BNB gibi büyük kripto paralar faydalanmadı. Boğa koşusunun ivme kazanmasıyla birlikte başlayan coin rallisi, yeni bir altcoin sezonunun sinyalini veriyor.

Ooki (OOKI) Coin Nedir?

Uzmancoın’in aktardığına göre:

Merkeziyetsiz finansa olan ilginin her geçen gün arttığı kripto para piyasasında yeni ürünler ve hizmetler de çıkmaya devam ediyor. Bunlardan en yenisi de Ooki Protokolü. Ooki protokolü ve Ooki coin hakkında bütün bilgilere bu içerikten ulaşabilirsiniz.

Kurucusu ve kuruluş yılı: – / 2021
Blok zinciri: Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain
Toplam arzı: 10 milyar
Dolaşımdaki arzı: 2.12 milyar
Piyasa değeri: 105 milyon dolar (26 Aralık 2021)
En düşük fiyat: 0.02316 dolar
En yüksek fiyat: 0.06397 dolar
Projenin amacı: Merkeziyetsiz finans üzerinde marjin işlemler, borç alma/verme ve stake sağlayan bir DeFi projesidir.
Kullanım alanları: Merkeziyetsiz finans

Ooki Token projesi nedir?

Ooki, Chainlink’in desteklediği 2021 yılının sonlarında Ethereum, Polygon ve şimdi de Binance Smart Chain blok zincirinin de dahil edildiği merkeziyetsiz uygulamaların oluşturulmasını sağlayan marjin işlemler, borç alma/verme ve stake için hayata geçirilen bir DeFi protokolüdür. Ooki, protokoldeki tüm büyük değişiklikler için topluluk oylarıyla yönetilen, tamamen merkezi olmayan, topluluk tarafından yürütülen bir projedir. Projenin amacı, merkezi olmayan bir gelecek için finansal hizmetleri yeniden tanımlayarak ve güncelleyerek kullanıcılara finansal bağımsızlık sağlamaktır. Ooki protokolü, ağların yanı sıra tüm popüler cüzdanlarla tamamen entegredir

Ooki DAO hazinesi, DAO’ların kritik gelişimi finanse etme, devam eden katkıda bulunanları ödüllendirme, protokolü büyütme, değerleri ifade etme ve uzun ömürlülüğü artırma misyonunu kolaylaştırır. DAO’ya sunulan teklifler önce bir forumda tartışılır ve ardından toplulukta fikir birliğine varıldığında, teklifler snapshot oylamasına, ardından zincirleme oylamaya geçer.

Ooki protokolünde yer alan Fulcrum, merkezi olmayan bir marjin işlemleri gerçekleştirebileceğiniz alım satım platformudur. Herhangi bir doğrulamaya, KYC veya AML’ye gerek yoktur. Varlıklarınızı kendi anahtarlarınızla elinizde tutabilirsiniz.

Ooki Coin nedir?

OOKI token, Ooki DAO’da oy vererek protokolü yönetmesine izin veren bir yönetişim token’ıdır. Ooki topluluğu bu token’ları stake edip ve faiz geliri elde edebilirler. Ooki ekosistemi, yönetişim, ücret paylaşımı ve oylama yoluyla protokol üzerindeki topluluk kontrolünü vurgulamak için tasarlanmıştır. OOKI token sahipleri, protokol gelirinin bir kısmını alır. Protokol tarafından oluşturulan ücretlerin %50’si OOKI staker’larına dağıtılır. Ücretlerin kalan %50’si sigorta fonuna ve Ooki hazinesine tahsis edilir.

Ooki Token nereden ve nasıl alınır?

26 Aralık 2021 itibariyle piyasa değeri 105 milyon dolar olan Ooki Token, 10 milyar maksimum arza ve 2.12 milyar da dolaşımdaki arza sahiptir. En yüksek fiyatını 0.06397 dolar ile gören token, en düşük seviyesini ise 0.02316 dolar ile yaşamıştır.

24 Aralık’taki Binance listelemesiyle sükse yapan Ooki Coin, şu anda kısıtlı bir şekilde platformlarda alım satım yapılıyor. Ooki Token, Gate.io, WazirX, MEXC ve Tokocrypto gibi borsalardan şimdilik USDT ve BUSD işlem çiftleriyle alınıp satılabiliyor.

Tradingview’in aktardığına göre;Ooki, çok fazla özelliği olan güçlü ve tamamen merkeziyetsiz bir marj ticareti, borç alma ve borç verme platformudur. Ooki Protokolü, borç verenlerin, borç alanların birden çok blok zincirindeki en esnek merkezi olmayan finans protokolüyle etkileşime girmesini sağlayan uygulamalar oluşturmasına olanak tanımaktadır.

Marj ticareti, ödün alma ve verme, stake gibi işlemler için bir protokol olarak kripto endüstrisinde ortaya çıkan pek çok sorunun çözümünü sağlamaktadır. Ooki Protokolü, tüm işlevsel özellikleri sayesinde birçok yönden öne de çıkan bir proje olmayı başarmıştır. Proje kapsamında yapılacak tüm büyük değişiklikler için topluluk oylarıyla yönetilen, tamamen merkezi olmayan, topluluk odaklı olarak yürütülen bir proje olarak tanımlanmaktadır.

Ooki Protokol, 2021 yılında anonim geliştiriciler tarafından ortaya çıkarılmıştır ve tamamen topluluk odaklı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Ooki Protocol, DeFi alanında birçok farklı işlem için kullanılabilen ve merkeziyetsiz finans için yenilikçi uygulamalar için kullanılmaktadır.

OOKI, stake ederek ve Ooki DAO’ya oy vererek protokolü yönetmesine izin veren bir yönetişim tokenı olarak kullanılmaktadır. Ooki ekosistemi, yönetişim, ücret paylaşımı ve oylama yolu ile protokol yoluyla protokol üzerindeki topluluk kontrolünü vurgulamak için tasarlanmıştır.

Ooki projesinin genel çerçevede sektörde öne çıkmasını sağlayan ve rakiplerinden ayıran temel benzersiz özellikleri ise kısaca şöyledir:

Marj ticareti, ödünç alma ve verme ve stake protokolü olarak teknik açıdan güçlü ve işlevsel altyapı sunar.

Kullanıcıların kaldıraç, ödünç alma ve ödünç verme ile kısa – uzun vadeli ticaret marjı yapmalarını sağlamaktadır.

Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain ve Arbitrium gibi şu an için 4 blok zinciri tarafından desteklenmektedir.

Ooki Protocol (OOKI) projesinin öne çıkan avantaj ve dezavantajlarından bazıları şunlardır:

Avantajları

DAO tarafından yönetilmektedir.

Platformun yönetimine katılma olanağı OOKI DAO aracılığıyla sağlanabilir.

Kullanıcılar borç verebilir ve sermayeleri üzerinden faiz kazanabilirler.

Önde gelen denetim firmaları tarafından tamamen denetlenmiştir.

Dezavantajları

OOKI, piyasalarda belirsizlik nedeniyle riskli bir yapıdadır.

OOKI fiyat dalgalanmaları ile kayıp yaşanmasına neden olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi