AK Parti MYK toplantısı sonrasında konuşan parti sözcüsü Ömer Çelik, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından Türkiye'ye ait Akıncı İHA’nın enkazı bulduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti

Çelik, "İran'ın talebi doğrultusunda Akıncı İHA'nın merhum şahsiyetlerin yerini tespit etmesi, Türkiye'nin bu konudaki imkan ve kabiliyetlerinin ne kadar arttığını göstermesi fevkalade önemlidir" dedi.

İran yalanlamıştı

İran Genelkurmay Başkanlığı ise Akıncı İHA'nın enkazın yerini doğru bir şekilde tespit edemediğini, helikopterin İran dronları tarafından bulunduğu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazeye katılacak

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenaze törenine katılacağını söyledi.

Netenyahu'ya tutuklama talebi

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

UCM Başsavcısı'nın Netahyahu'nun tutuklanması için tutuklama talebi talebinde bulunması çok önemlidir. Umarız ki bu talebe uygun bir karşılık verilir bu kişilerin tutuklanması talebi çıkar.

3 ülkenin Filistin'i tanıma kararı

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanıma kararı memnuniyet vericidir. 3 ülke de tarihin doğru tarafındadır. AB'nin tümü Filistin'i tanımalı. ABD'den duymamız gerekenleri duyuyoruz.

Seferberlik hali düzenlemesi

Tüzük kaldırılıp yönetmenliiğe çevrilince gündem oldu. Bu da olağan bir gündem. Seferberlik tüzüğü 1990 yılında hayata geçmişti. Bizim 2011 yılından itibaren değişen savaş koşulları ve teknolojileri etrafında bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Burada stratejik olan şudur. Savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK'ya destek verecek şekilde koordine edilmesi esastır.

Daha önce değişecekti deprem nedeniyle ertelendi. Olağan bir şekilde güncellenmiştir. 

Kaynak: Haber Merkezi