AK Parti Bursa Belediyesine bağlı Yıldırım Belediyesi adaylığı için ismi geçen kişi Oktay Yıldırım kimdir? Oktay Yıldırım nereli? Oktay Yıldırım nereden mezun? Oktay Yıldırım hayatı... 

Oktay Yıldırım kimdir?

1977 yılında Erzurum'da doğan Oktay Yılmaz, küçük yaşta ailesiyle birlikte Bursa'ya yerleşti. İlkokul ve İmam Hatip Ortaokulu'ndan sonra Bursa İmam Hatip Lisesi'ni tamamlayan Oktay Yılmaz, ardından Kırıkkale Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Üniversite eğitiminden sonra makine mühendisi olarak iş hayatına atılan Oktay Yılmaz, kendi firmasıyla uzun yıllar boyunca Bursa için katma değer üretti.

Ülkesine ve milletine fayda sağlamak için çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Oktay Yılmaz, Mimar Mühendisler Grubu, Makine Mühendisleri Odası Birlik Platformu, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu, Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nde aktif görevler yaptı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye sevdasından etkilenerek, 2006 yılında AK Parti'de aktif siyasete başlayan Oktay Yılmaz, Osmangazi İlçe Teşkilatı'nda 3 dönem İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirdikten sonra, Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı.

20 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları 20 Eylül 2024 Resmî Gazete kararları

17 Aralık 2017 tarihinde AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na seçilen Oktay Yılmaz, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti'den Yıldırım Belediye Başkanlığı'na seçildi. Oktay Yılmaz evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi