Masterchef 20. bölüm yayınlandı: Masterchef 21. bölüm fragmanı izle Masterchef 20. bölüm yayınlandı: Masterchef 21. bölüm fragmanı izle

Okan Bayülgen'in yazıp, yönetip, oynadığı ve "Yılın Prodüksiyonu", "Yılın Yönetmeni" ile "Yılın Oyuncusu" dahil 6 ödül sahibi "Richard" oyunu 50. temsilinde sanatseverlerle buluştu.

"Aslında ortak kaderi paylaşıyor"

Oyuna, tiyatroya ve gelecek projelerine ilişkin açıklamada bulunan sanatçı, Richard eserindeki asıl meselenin ötekileşme olduğunu belirterek, "Richard'ın da bir öteki olması bizi çok ilgilendirdi. Yani kraliyet ailesine doğmuş ama kral olamayacak bir öteki. Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz. Biz de çalışmak, eğitim ya da yerleşmek için başka ülkelere, örneğin Kıta Avrupası'nda Berlin'e, Paris'e, Londra'ya gidiyoruz. Biz de orada öteki muamelesi görüyoruz. İnsan kendi doğduğu ailede, kardeşleri arasında ya da anne babaya karşı bile ötekileşebiliyor. Dolayısıyla bu çok önemli. Bunun işlendiği bir oyun. Bu açıdan Shakespeare'e dayanarak, biraz ona dil çıkartarak, biraz da Shakespeare'i överek yazılmış bir oyun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı