Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenlerin taban maaş güvencesi getirilmesi talebiyle Meclis’in yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda başlattıkları eğitim nöbeti 38'inci gününde. Bugün Meclis'e gelen Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu taslağını Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto eden öğretmenlerden 25'i, polis tarafından gözaltına alındı.

UEFA'dan Merih Demiral'a ceza UEFA'dan Merih Demiral'a ceza

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'de görüşüldüğü süre boyunca Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yapacaklarını belirten öğretmenlerin yaptığı açıklama şöyle:

"İşveren dernekleriyle görüştüğümüzde kendileri, Maliyette eşitlik talep ettiklerini, taban maaş uygulamasını toptan reddetmediklerini ifade etti. Biz, kamudaki maliyet eşitliğini sürecin önünün açılması açısından ifade eden bir öneriyi tekrar bakanlığa ilettik. Bugün gelinen noktada ne öğretmenlik meslek kanununda ne 5580 sayılı Özel Öğretmen Kanunu'nda ne de yönetmelikte herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bugünden itibaren Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndadır. Özel Sektör Öğretmenler Sendikası olarak öğretmenlik mesleğini korumak, saygınlığını artırmak, 'bize söz değil, yasa lazım' diyen bir yaklaşımla Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'de görüşüldüğü süre boyunca oturma eylemi başlatıyoruz."

Kaynak: ANKA