Türkiye’nin bazı kentlerinde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, belediyelerden ‘indirimli ulaşım’ talebinde bulunuyor. Öğretmenler bugün de Ankara’dan bu taleplerini dile getirdi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yeni dönem töreni gerçekleştirdi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, törende “Ulaşımda indirim her öğretmenin hakkı" pankartı açtı.

"Yereldeki en yaşamsal hakkımız"

Özel Sektör Öğretmenleri sendikasından yapılan açıklama şu şekilde:

“Ankara'da indirimli ulaşım hakkımız, 2015 yılında önceki başkan Melih Gökçek tarafından elimizden alındı, gasp edildi. Mansur Yavaş göreve geldiği günden bugüne de Ankara Büyükşehir Belediyesine, yereldeki bu en yaşamsal hakkımız için seslenişimiz sürüyor.

Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı

Ankara'da özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri 30 bini aşkın bir toplamdadır ve bu toplam yeni yerel yönetim döneminde,  Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Mansur Yavaş'tan bu büyük mağduriyetin artık bir an önce, ivedilikle giderilmesini beklemektedir.

Önceki EGO Genel Müdürü Sayın Zafer Tekbudak'a bu konuda hazırladığımız sayfalarca raporu ve örnek kararları sunduk ve şimdi bu konudaki en yetkili birim ve kişiden Sendikamıza bir görüşme vermesini ve ulaşım hakkı konusundaki çalışmaların bir an önce Belediye Meclisine sunulmasını istiyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi