Ukrayna'nın ülkesindeki Odessa'da 2 Mart'ta Rusya'nın 'Şahed' İHA'larıyla biriktirdiği saldırılarda can kayıplarının sayısı 12'ye ulaştı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, hayatını kaybedenler arasında 5 çocuk da bulunduğunu açıkladı. Ayrıca 5 kişi de enkazdan kurtarıldı. Servisten dün yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun sivil binasının vurulduğu bölgedeki acil durum ve kopma çalışmaları yaklaşık iki gün sürdü. Çalışmalar tamamlandı” denildi.

11 kurşunla katledilen Nurcan Arslan cinayeti davasında sanığa iyi hal indirimi 11 kurşunla katledilen Nurcan Arslan cinayeti davasında sanığa iyi hal indirimi

Zelenski: yanıt sert olmalı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın gerçeklerine ilişkin bilgiler ve bu yanıtın sertleşmesi durumunu ifade ederek, "Bu hafta sonu Rus teröristler toplamı 400'e yakın güdümlü bomba, 50'den fazla Shahed insansız hava aracı ve 40'tan fazla füze kullandı" . Avrupa'da hiçbir ülke böylesi bir baskı ve kötülüğe tek başına karşı koyamazdı. Tüm liderler ve uluslararası örgütler Rusya'nın eylemlerine karşılık vermelidir. Bu yanıt sert olmalıdır. Putin barış istemiyor, sadece savaş ve ölüm istiyor. Kimi öldürdüğü umurunda değil. Asıl amacı yok etmek. Önce Ukrayna'yı ve Ukraynalıları, daha sonra sizi, sevgili ortaklar” dedi.

Kaynak: DHA