2005 Yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınan OBA Makarna, Gaziantep 4.Organize sanayi bölgesinde 110.000 m² üzerine kurulu, 49,000 m² kapalı alana sahip tesislerinde dünyanın en yüksek teknoloji sistemleriyle üretim yaparak, inovatif yaklaşımlarla ürün geliştirmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M.Musa Özgüçlü’dür.

Şirket paylarının yüzde 70’ine sahip Özgüçlü Ailesinin pay sahibi olduğu diğer şirketler ise şöyle:

İpek Yem ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Grainmar Tarım Gıda ve Ticaret A.Ş.

CHAMPION Yem Gıda Taşımacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Alp Yatırım Gıda ve Ticaret A.Ş.

Oba Lidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Savana Global Limited

Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Oba Makarna ne iş yapar?

Şirket, her türlü gıda maddeleri, tarım ürünleri, bakliyat, hububat ile yaş ve kuru sebze, hazır çorba, sos ve salça üretimi, un, irmik, makarna, noodle, bisküvü, nişasta, mercimek, çikolata üretimi alanında faaliyet gösteriyor.

Şirketin ana faaliyet alanı ise makarna üretimidir. 1966 yılında kurulan Oba Makarnacılık, kısa bir süre içerisinde sektörün önde gelen markalarından biri oldu.

2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınan şirketin merkezi ise Gaziantep‘te bulunuyor. Şirket halihazırda üretimlerini Gaziantep ve Sakarya‘daki fabrikalarında gerçekleştiriyor. 30.06.2023 tarihi itibarıyla toplam 1.196 çalışanı bulunuyor.

Şirket yurt içi pazarın dışında 100’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 2022 yılında “Üretimden Satışlar” kategorisinde 118. sırada yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi