Nisanur Erbil kimdir? Nisanur Erbil nereli ve kaç yaşındadır, mesleği ne? Sorularının cevabı merak ediliyor. Nisanur Erbil kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Nisanur Erbil kimdir? Sorgulamaları yapılıyor. Nisanur Erbil biyografisini haberimizde derledik…

Nisanur Erbil kimdir?

Nisanur Erbil (d. 22 Nisan 2003, Samsun),lakabı Saç Ok, kılıç(sabre) kategorisinde mücadele eden Türk eskrimcidir. 2013-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir projesi olan yetenek taramasında potansiyeli fark edilmiş ve bunun için Ankara'ya gitmiştir.

21 Eylül 2024 Cumartesi günü televizyonda neler var? TV yayın akışında neler var? 21 Eylül 2024 Cumartesi günü televizyonda neler var? TV yayın akışında neler var?

Erbil, ilk olarak voleybolda daha sonra eskrimde yer almıştır. 13 yaşında başladığı sporculuk kariyeri 3 senelik olmasına karşın, 2018 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde Uluslararası Eskrim Federasyonu (FIE) tarafından düzenlenen 1.787 eskrim sporcusunun yer aldığı Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonasında millî takımın içinde yer almış ve bronz madalyanın sahibi olmuştur.

Bir sonraki sene 2019 yılında İtalya'nın kenti Foggia'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonasında, Yıldız Kadınlar Kılıç kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

Kaynak: Haber merkezi