Nijerya'nın Plateau eyaletinde 25 Aralık'ta silahlı kişilerin köylere düzenlediği saldırılarda ölenlerin 200'e yükseldi.

Bokkos Bölge Başkanı Monday Kasa, saldırıların ardından tedavi gören yaralılardan bazılarının hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 200'e çıktığını açıkladı.

Bu sayının artmasından endişe duyulduğunu aktaran Kasa, "Kardeşlerimizi kaybettiğimiz için yas tutuyoruz" dedi. Kasa, saldırıda çok sayıda kişinin hala kayıp olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini de ekledi.

Filistinli gruplardan 'taleplerimiz karşılanmadan İsrail'le anlaşma yok' açıklaması Filistinli gruplardan 'taleplerimiz karşılanmadan İsrail'le anlaşma yok' açıklaması

Ne olmuştu?

Silahlı kişiler, 25 Aralık'ta Plateau eyaletinin Bokkos ve Barkin-Ladi bölgelerine bağlı bazı köylere saldırılar düzenlemişti. Kasa, daha öncesinde saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 148'e yükseldiğini açıklamıştı. Saldırılarda 1290 ev, 81 araç ve 187 motosikletin de kundaklandığı belirtilmişti.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, saldırının ardından ilgili devlet kurumlarına 'derhal harekete geçmeleri, bölgenin her tarafını taramaları ve suçluları yakalamaları' talimatını vermişti.

Kaynak: AA