Justin TV | Türkiye – Hollanda maçı canlı izle Justin TV | Türkiye – Hollanda maçı canlı izle

Nez kimdir? Nez nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Nez'in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Nez kimdir? Nez kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Nez kimdir?

Nez kimdir?

Şarkıcı Nez, gerçek adıyla Nezihe Kalkan, 15 Mart 1979 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte İngiltere'ye taşınmış, burada ilk ve ortaokul eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra Türkiye'ye dönüp lise eğitimini İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde almıştır.

Nez, müzik kariyerine 1998 yılında Raks Müzik şirketi sanatçıları için vokalistlik yaparak başlamıştır. Hürriyet gazetesi reklamında sesiyle tanınmış ve pek çok reklam müziği seslendirmiştir. Ardından çeşitli müzik gruplarında ve projelerde yer almış, 2002 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkarmıştır.

Nez'in müzik kariyeri boyunca çıkardığı önemli albümler arasında "100% Nez", "Nez Zamanı" ve "Nez Retro Turca" bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli single ve teklileri de bulunmaktadır, bunlar arasında "Senin Annen Olamam Ben", "Titanium", "Bruce Lee" ve "Rüya" yer almaktadır.

2024 yılında "Gündem" adlı single çalışmasını piyasaya sürmüş olan Nez, müzik kariyerine aktif olarak devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi