Dritan Kapllani isimli bir kişi, internette yayınladığı yazıda, bugün Times Meydanı'nda silahlı saldırı yapacağını açıkladı. Yetkililerden henüz konuya ilişkin açıklama gelmezken, Kapllani'nin paylaştığı yazı sosyal medyada gündem oldu.

Zelenskiy: Bir plan hazırladım ve ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum Zelenskiy: Bir plan hazırladım ve ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum

Kapllani tarafından yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi:

"İsmim Dritan Kapllani. Yarın New York tarihinin en kötü günlerinden biri olarak anılacak. Times Meydanı'na gitmeyi ve mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmeyi planlıyorum. Bir AR-15, birden fazla tabanca, tam vücut zırhlı gaz maskesi ve çok daha fazlasıyla silahlanacağım. Saldırıyı Kick & Twitch üzerinden canlı yayınlayacağım. Ayrıca telefonumda ve bilgisayarımda saldırıdan önce yayınlayacağım bir manifesto olacak."

Boşanma sürecindeymiş

Bir adres bilgisinin de yer aldığı yazı, Amerikalı vatandaşları endişelendirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, internette Kapllani'nin geçtiğimiz günlerde bir boşanma sürecine girdiğine dair bilgilerin bulunduğunu öne sürdü.

Yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Kapllani'ye ait sosyal medya hesaplarının bloke edilmiş olması sebebiyle federallerin konuyla ilgilendiği de iddialar arasında.

Dritan Kapllani New York

Kaynak: Dış Haberler