İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamalarda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, Refah'a yapılması planlanan kara operasyon ile ilgili olarak, “Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştüm. toplamda beş aydan fazla bir süredir Hamas'a karşı savaşta birlikte hareket ediyor olduğumuzu takdir etmiştim. Ayrıca sivil aralıkların çatışma bölgelerinin tahliye edilmesi ve tabii ki insani belirtilerin karşılanmasının bilinmesini ve bu amaçla çabaladığımızı söyledim.

Avrupa'da yüz binler İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırılarını protesto etti Avrupa'da yüz binler İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırılarını protesto etti

Ayrıca Refah'a ait ve oradaki taburların geri kalanını yok olmadan Hamas'ı yenmemizin mümkün olmadığını da söyledi. bunu ABD'nin desteğiyle desteklemeyi umduğumuzu ama gerekirse tek başımıza uzatmayı verdim” dedi.

Blinken: Hamas'ı yenilgiye uğratmanın yolu Refah’a yapılacak bir operasyon değil

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Netanyahu'nun açıklamaları sonrasında paylaştığı mesajda, “İsrail ile aynı hedef vardı: Hamas'ın yenilgiye uğratılması. Ancak Refah'ta büyük bir kara operasyonu gerçekleştirmenin yolu değil. önümüzdeki hafta Washington'daki İsrailli organizasyonla bir araya gelerek bu hedefe farklı bir rotayı değerlendireceğiz” faydasını kullandı.

Kaynak: DHA