İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah sınır kapısına düzenlenen operasyona ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Refah Kapısı'na İsrail bayraklarının asıldığını, Hamas bayraklarının indirildiğini belirtti. Netanyahu, “Refah'a giriş savaşının iki temel amacına hizmet ediyor: Rehinelerimizi kurtarmak ve Hamas'ı ortadan kaldırmak. Daha önce rehinelerin serbest bırakılmasında, Hamas'a yönelik askeri baskının, rehinelerin geri dönüşü için vazgeçilmez bir koşul olduğunu zaten kanıtlamıştı. Hamas'ın dünkü sonunda, güçlerimizin Refah'a girişini baltalamak için tasarlandı. Başarılı olamadılar. İsrail, Hamas'ın Şerit'teki şer rejimini yeniden kurmasına izin vermeyecek. İsrail, bizim yoklamamız için çabalamaya devam etmek amacıyla Hamas'ın askeri olarak yeniden inşa etmesine izin vermeyecektir. İsrail, vatandaşlarımızın parasını ve devletimizin verimini atacak bir öneriyi kabul edemez” dedi.

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinde uygulanan işkence sistematik bir politika Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinde uygulanan işkence sistematik bir politika

“Refah Kapısı'nın alınması çok önemli bir adımdır”

Netanyahu ayrıca Mısır'a gönderilen üst düzey heyete İsrail'in güvenliği için gerekli taleplerde bulunmaları talimatını belirterek, “Kahire'ye giden üst düzey heyete talimat verilmiştir: Rehinelerin serbest bırakılması için gerekli koşullar konusunda öneride bulunmaya devam edin. İsrail'in güvenliğinin sağlanması için gerekli olan taleplerde güçlü bir şekilde ısrar ettiğinin devamı söylendi.

Aynı zamanda Hamas'a karşı mücadeleyi de sürdürüyoruz. Bugün Refah Kapısı'nın hazırlanması çok önemli bir adımdır; Refah'taki dört taburunun kaçışları da dahil olmak üzere Hamas'ın geri kalan askeri birliklerinin yok olması yolunda önemli bir adımdır ve Hamas'ın yönetim kabiliyetine zarar verme yolunda önemli bir adımdır”.

Kaynak: DHA