Nejat Altıntaş kimdir? Nejat Altıntaş nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Nejat Altıntaş’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Nejat Altıntaş kimdir? Nejat Altıntaş kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Nejat Altıntaş’ın biyografisini haberimizde derledik…

Nejat Altıntaş kimdir?

Ankara'da bulunan Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Nejat Altıntaş, Süreyyapaşa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanlığı alanında ihtisas yapmıştır. Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesinde de Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmıştır.

Ayrıca Samsun'da yer alan 19 Mayıs Üniversitesi Tip Fakultesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapmıştır. Samsun'da görev yaparken ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin Tıp sınavları olarak bilinen USMLE sınavlarından Step1, Step2 ve Step 3 sınavlarının her üçünü ve ingilizce TOEFL sınavını başarıyla geçmiş ve Harvard Tıp Fakültesi Uyku Kliniğinde research asistanı olarak American Thorasic Society başkanı Prof.Dr. Atul Malhotra'nın yanında çalışmıştır. Daha sonrasında Pittsburgh Universitesi Uyku kliniğine gelmiş ve Post-doctoral fellowship programını, American Academia of Sleep Medicine Başkanı Prof.Dr. Patrick Strollo'nun yanında yapmıştır.

Taraftarium24 | Monaco - Barcelona maçı canlı izle Taraftarium24 | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

2015 senesinde Holllanda'da Avrupa Göğüs Hastalıkları Board sınavını yine başarıyla geçmiş ve "European Diploma in Respiratory Medicine"diplomasını almaya hak kazandı.

Türkiye'ye dönmesinin ardından Namık Kemal Üniveristesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalına başlayan Altıntaş, 2016 senesinde Türk Göğüs Hastalıkları Board sınavını geçmiştir. 2017 senesinde doçentlik sınavını başarıyla geçerek Göğüs Hastalıkları Doçenti ünvanını almıştır. Halen Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmasını sürdüren Altıntaş, Journal of Turkish Sleep Medicine dergisinin Editör yardımcılığı görevini de üstlenmektedir. Aynı zamanda Torakd Derneği Uyku çalışma Gurubu sekreteridir.

Editör: Ateş Çatıkkaş