8 yaşındaki kızı Narin Güran'ın, cansız bedeninin köyü Tavşantepe'de 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunması sonrasında gözaltına alınıp dün serbest bırakılan baba Arif Güran, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Arif Güran’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi

 “Ben her şeyi sizden duyuyorum, kızımın acısını yaşamıyorum”

Arif Güran, "Ne tür sorulara muhatap kaldınız savcılıkta?" sorusuna yanıtında, "Şu an dosyayla ilgili ben bir şey söylemek istemiyorum. Şu an devletin savcıları onlar zaten" dedi. "Benimle herhangi bir şey paylaştıkları yok" diyen Arif Güran, "Ben her şeyi sizden duyuyorum. Kızımın acısını yaşamıyorum" açıklaması yaptı.

"Fenomenlerin" gelip kızının mezarında fotoğraf çektiğini söyleyen Arif Güran, "Rica ediyorum; nemalanmasınlar" dedi.

Dört gündür gözaltında değil 'misafir olduğunu' söyleyen Arif Güran, "elinden geleni yaptığını" belirttiği jandarmaya "Allah onlardan razı olsun" diye teşekkür etti. Arif Güran, soruşturmanın devam ettiğini de vurguladı.

“Rabbim onların evlerine de bu ateşi düşürsün”

Arif Güran, "Bunu yapanlara ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise "Allah kahrı perişan etsin. Rabbim onların evlerine de bu ateşi düşürsün. Kim bizden ne istedi? Çekirdek bir aileydik. Böyle lüks, şatafatlı bir hayatımız yok" yanıtını verdi.

Abisi Salim Güran soruldu

Cinayetin baş şüphelisi olarak abisi Salim Güran'ın tutuklanmasına dair bir soruya ise "Devlet kimden şüpheleniyorsa, devlet onu da alabilir, beni de alabilir" demesi dikkat çekti. Arif Güran, "Devlet, bu soruşturmanın selameti için herkesi alabilir ve bu soruşturma bitene kadar bütün köy de alınabilir. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak" diye konuştu.

Şüphelendiği konuların tamamını jandarmayla paylaştığını savunan Arif Güran, peş peşe gelen soruları "Devlet her şeyi çıkaracak" diye yanıtladı.

Gazetecinin sorusuna tepki gösterdi

Arif Güran, tutuklanan oğlu Enes sorulduğunda da "Devlet herkesi alabilir, Enes'i bir defa aldı bir defa bıraktı" deyince, bir gazeteci "Siz normal karşılıyorsunuz o zaman" dedi. Baba Güran bu yoruma, "Bu süreç normal midir kardeşim?" diye tepki gösterdi; "Kim yakalanıyorsa yakalansın, bu soruşturmanın sonuçlanması için herkes yakalanabilir" dedi.

“İnsanların çirkin yüzü görünmüyor maalesef”

Nevzat Bahtiyar için de "O şahıs her akşam camide gelip yanıma oturan şahıs. İnsanların çirkin yüzü görünmüyor maalesef" demesi dikkat çeken Arif Güran, "Ailemle ilgili çok fazla yorum yapılıyor" tepkisini gösterdi; sözlerine "İnanıyorum ki devlet ortaya çıkaracak" diye son verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi