Diyarbakır Bağlar’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinin ilk tutuklu ismi olan amcası Salim Güran'a ilişkin yeni gelişme yaşandı. Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Köyü’nde yaşayan 8 yaşındaki Narin’in cansız bedeni, köyün yakınındaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Narin Güran cinayetine değindi. Abdülkadir Selvi , "Ses kayıtlarında yer alan konuşmalara göre amca Salim Güran ile abisi Enes Güran ismi üzerindeki kuşkular yoğunlaşıyor" ifadesini kullandı.

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Narin’i unutma, unutturma.

Çünkü eğer Narin’i unutursak, başka Narin’ler katledilir.

Başka Narin’lerin katledilmemesi için cinayeti işleyenlerin, saklayanların, deliller yok olsun diye cesedi suya gömenlerin en ağır cezaya çarptırılması gerekiyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin olayıyla ilgili yeni kamera görüntülerinin tespit edildiğini belirterek, bu görüntülerin incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildiğini açıklamıştı.

Ses kayıtları

Edindiğim bilgiye göre kamera kayıtları, cinayet gününe ait değil. Narin’in öldürülmesinden sonra konutun önüne tedbir olarak taktırılan kameradaki görüntü ve ses kayıtları inceleniyor. Sadece kamera görüntüleri değil, aynı zamanda yasal yollardan elde edilmiş olan bazı ses kayıtlarından da söz ediliyor.

Salim ve Enes kuşkulu

Narin’in boğularak öldürüldüğü Adli Tıp Kurumu incelemesi sonucunda da kesinleşti. Narin’i kim boğarak öldürdü, ne zaman öldürdü, nerede öldürdü ve neden öldürdü soruları ise aydınlatılmayı bekliyor. Ses kayıtlarında yer alan konuşmalara göre amca Salim Güran ile abisi Enes Güran ismi üzerindeki kuşkular yoğunlaşıyor.

İtirafçı olan Nevzat Bahtiyar da Narin’i, amca Salim Güran’ın boğarak öldürdüğünü ileri sürmüştü. Adli Tıp’a göre de Salim Güran, Narin’i boğdu. Bu sırada Narin’in ağzından çıkan ölüm suyu Salim Güran’ın koluna ve eline bulaştı. Amca aracına binince elindeki sıvılar direksiyona ve koltuğa bulaştı. Salim Güran’ın aracında yapılan incelemede de ön koltukta Narin’in DNA’sı tespit edilmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı titiz çalışıyor 

Sadece şunu söylemekle yetineceğim. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı titiz bir soruşturma yürütüyor. İddianame hazırlandığında ve yargılama sürecinde ağzımızın açık kalacağı bilgilere ulaşabiliriz."

TCMB ve BDDK'den kredi kartlarına ilişkin eş güdümlü adımlar TCMB ve BDDK'den kredi kartlarına ilişkin eş güdümlü adımlar

Kaynak: Haber Merkezi